cercadors

Llei de l'oblit

Google ha rebutjat més de la meitat de les peticions per a retirar resultats de les cerques

Els ciutadans europeus han decidit posar fil a l'agulla a l'hora de fer efectiu el seu "dret a l'oblit". Només un any i mig després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va declarar que qualsevol persona té el dret a sol·licitar als motors de cerca com Google que retirin determinats resultats quan hi estan directament associats al seu nom, el gegant informàtic ha rebut més de 350.000 peticions. D'aquestes més de 30.000 procedeixen de l'Estat espanyol. En concret, al territori de l'Estat aquest nombre d'usuaris ha demanat la retirada de més de 104.000 enllaços corresponents a resultats de cerques a Google.
cercadors

DuckDuckGo, l'ànec que cerca i no et rastreja, aixeca el vol

DuckDuckGo, el cercador que es presenta com una eina respectuosa amb la privacitat i que no rastreja els seus usuaris, continua a l'alça i ha aconseguit trencar una nova barrera. La companyia ha anunciat que ha superat els 10 milions de cerques diàries durant el mes de juny passat. Encara molt lluny del totpoderós i omnipresent Google, el cercador de l'aneguet comença a fer forat entre el públic que vol buscar i trobar a Internet sense pagar el peatge de la pròpia privacitat.
google

El dret a l'oblit s'estendrà més enllà de les fronteres europees

Els motors de cerca com Google o Bing poden veure's obligat ben aviat a aplicar el conegut com a Dret a l'oblit i eliminar resulats de forma global, i no només a Europa com fins ara. Podrien exigir que l'eliminació de dades en base al dret a l'oblit inclogui els seus servidors .com
cercadors

5 eines de cerca diferents. Descobreix què hi ha més enllà de Google

Cercadors genèrics, especialitzats en temes concrets, metacercadors... l'univers d'eines que permeten cercar per la xarxa és ampli tot i que no prou conegut. Amb tecnologies d'origen divers, la privacitat com a bandera, o esperit col·laboratiu, hi ha cercadors per a triar i remenar. Perquè, efectivament, hi molta vida més enllà de Google.
dret a l'oblit

Oblida'm, Google!

Què és i com podem exercir el dret a l'oblit? Us expliquem com reclamar al principal motor de cerca: Google, que elimini dels resultats de les cerques que fem amb el nostre nom, tot allò que ens pot ser perjudicial o que ja ha quedat obsolet i no volem que aparegui. A més de Google, el cercador de Microsoft: Bing, també ofereix aquesta possibilitat
Subscriure a Etiquetes: cercadors