Espai web (FTP)

Un lloc per allotjar el teu web

Busques espai FTP per penjar el teu web? Pel sol fet de ser de TINET, ja tens 1,5 GB gratis. El teu web serà visible a Internet sota una adreça del tipus 'usuaris.tinet.cat/usuari' o 'www.tinet.cat/~usuari'.

Activa l'Espai web  Dóna't d'alta  Canvia la contrasenya

Si no ets usuari de TINET, caldrà que et donis d'alta com a tinetaire. Un cop ets un usuari de TINET, ves a la pàgina d'activació del teu espai web a TINET. Un cop rebuda la sol·licitud, t'enviarem la confirmació per accedir-hi.

ESPAI WEB DE TINET
Tots els usuaris de TINET disposen de 1,5 gigabytes d'espai gratuït en els nostres servidors perquè puguin publicar el seu web o, simplement, allotjar-hi temporalment alguns fitxers. Per fer-ho necessites un programa FTP o una altra aplicació que permeti aquest tipus de connexions amb el servidor. Tot el contingut publicat a la carpeta 'html' de l'espai web de TINET serà accessible des del navegador a través de les següents adreces: http://usuaris.tinet.cat/usuari i http://www.tinet.cat/~usuari (també per a tinet.org). Cal assenyalar que la responsabilitat de la informació continguda a la web o a les webs re-direccionades és únicament dels seus autors o sol·licitants.

  • Nota: El símbol '~' el podeu aconseguir clicant: "Alt" + "126" o bé "AltGr "+ "4".

SOBRE LA CONNEXIÓ VIA FTP...
Per poder penjar el teu web a TINET, això vol dir, traspassar els arxius del disc dur del teu PC a la web, al nostre servidor (usuaris.tinet.org), necessitaràs un programa FTP, una aplicació que et permetrà arrossegar els documents del teu web del teu ordinador al servidor TINET. Recorda que hauràs de guardar els documents a la carpeta ‘html' ja que el teu web només serà visible a Internet si les pàgines s'emmagatzemen en aquesta carpeta del nostre servidor.

Per fer servir un programa FTP has de tenir en compte les següents indicacions, que et facilitarem una vegada t'has donat d'alta al servei:

  • Adreça del host FTP: usuaris.tinet.cat
  • Nom d'usuari: nom_usuari
  • Contrasenya: ****** (la mateixa que la del correu)
  • Port de connexió: 21
  • Es recomana activar l'opció TLS/SSL (explícit) per a enviar les credencials de forma xifrada.
    *Si Filezilla retorna errors, utilitzar l'opció "Si està disponible, utilitza l'FTP explícit sobre TLS"

Si no vols baixar-te cap programa FTP d'Internet, possiblement el navegador per finestres del teu sistema operatiu (Windows, Ubuntu...) t'ofereix la possibilitat de fer aquest tipus de connexions. Primer has d'obrir el navegador i escriure a la barra de direccions: ftp://usuaris.tinet.cat. Seguidament, et demanarà el nom d'usuari i la contrasenya que, una vegada introduïdes, ja et permetrà anar pujant els arxius, arrossegar-los del teu ordinador a la web.