Presentació

La Diputació de Tarragona, mitjançant TINET, organitza una nova edició de la TINETjornada, una trobada de difusió anual que analitza i reflexiona sobre Internet i les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Enguany, la TINETjornada s’endinsa en les iniciatives dels ciutadans que de manera espontània i col·laborativa han tirat endavant projectes de diferents tipus al voltant de les TIC i d’Internet, que s’han fet realitat i que els usuaris de la xarxa tenim al nostre abast. Ara fa 20 anys una d’aquestes iniciatives va ser TINET.

Ara fa 20 anys una iniciativa de diferents ciutadans amb la col•laboració institucional i privada van plantejar-se la possibilitat de donar accés a Internet  l’aventura de crear una xarxa ciutadana a Internet. Cada dia s’obren noves possibilitats a Internet amb aplicatius, serveis i productes, siguin bé de software o de disositius que afegeixen característiques i noves funcionalitats a les TIC. Aquest fet desperta idees.

Com neix la idea? Com es crea l’equip de col·laboració? Com es fa extensiu a altres persones i entitats el projectes? Com es fa difusió del servei o producte final? com s’implica a les persones que en faran ús? Aquestes són qüestions que es fan per a transformar la idea en realitat i que s’han plantejat totes les iniciatives que els protagonistes mostraran a la TINETjornada.

L’objectiu de la jornada és repassar la diversitat de projectes, estiguin en actiu o bé en gestació que -per l’empenta individual o de grup- fan una aportació interessant, creativa i útil a la xarxa i que aporten un benefici social. Iniciatives, que com fa 20 anys va aconseguir TINET, fan xarxa i fan comunitat.

En aquesta nova edició de la TINETjornada des de TINET, des de la Diputació de Tarragona, i les institucions que hi col·laboren, es pretén donar a conèixer aquest projectes que segurament són d’interès per al tinetaries que participen cada any en aquesta cita i, per extensió, als usuaris d’Internet.