dret a l'oblit

dret a l'oblit

Google contraataca i recorre el dret a l'oblit global que reclama França

Google restringia l'ordre d'eliminar resultats a les versions del cercador de cada país: google.it o google.fr, per exemple. Les intencions de França d'ampliar aquesta obligació a qualsevol país on es faci la cerca topen, ara amb el recurs que ha interposat la multinacional informàtica.
google

El dret a l'oblit s'estendrà més enllà de les fronteres europees

Els motors de cerca com Google o Bing poden veure's obligat ben aviat a aplicar el conegut com a Dret a l'oblit i eliminar resulats de forma global, i no només a Europa com fins ara. Podrien exigir que l'eliminació de dades en base al dret a l'oblit inclogui els seus servidors .com
protocol

Creen protocols per comportar-se de manera “socialment adequada” en els entorns virtuals

El grup de recerca CRISES i la Càtedra UNESCO de privadesa i seguretat de dades de la URV desenvoluparan durant tres anys el projecte “CO-UTILITY” que té per objectiu redissenyar les regles que regulen les transaccions de tota mena que es fan a la societat de la informació, per tal d’assegurar que, aquestes regles, es compleixin tot i no haver-hi un marc legal comú a tot el món. Es pretén garantir la seguretat, la privadesa i la funcionalitat de les transaccions.
twitter

Twitter esborrarà material audiovisual de persones mortes a petició dels familiars

Twiter ha anunciat que eliminarà imatges i vídeos de persones que hagin mort, sempre i quan familiars o altres individus autoritzats ho demanin expressament.
dret a l'oblit

Oblida'm, Google!

Què és i com podem exercir el dret a l'oblit? Us expliquem com reclamar al principal motor de cerca: Google, que elimini dels resultats de les cerques que fem amb el nostre nom, tot allò que ens pot ser perjudicial o que ja ha quedat obsolet i no volem que aparegui. A més de Google, el cercador de Microsoft: Bing, també ofereix aquesta possibilitat
Subscriure a Etiquetes: dret a l'oblit