Twitter esborrarà material audiovisual de persones mortes a petició dels familiars

21.08.2014

Twitter ha anunciat que eliminarà imatges i vídeos de persones que hagin mort, sempre i quan familiars o altres individus autoritzats ho demanin expressament, segons informa l'Agència EFE. L'empresa precisa, però, que no s'esborraran en tots els casos, sinó que es tindran en compte factors com l'interès públic i la seva rellevància informativa.

"Familiars directes o altres individus autoritzats poden demanar l'eliminació d'imatges o vídeos de persones mortes, des que pateixen danys crítics, fins els moments anteriors o posteriors al decés" indica un comunicat difós pel responsable de comunicació de Twitter, Nu Wexler.

En aquest comunicat, Twiter manté que no sempre s'acceptaran les peticions per a esborrar aquest contingut, perquè per a fer-ho es tindran en compte circumstàncies com l'interès públic de la persona i la seva rellevància informativa.

El passat 20 d'agost, Twitter va suspendre els comptes dels ususaris que estaven difonent contingut gràfic relacionat amb l'assassinat del periodista nordamericà Jim Foley. La xarxa de microblogging ja contemplava feia temps que els familiars de les persones mortes poguessin reclamar que s'esborressin els seus comptes.