Exchange ActiveSync per a dispositius mòbils

Exchange ActiveSync (EAS) és un protocol desenvolupat per Microsoft i destinat a la sincronització de correu electrònic amb els dispositius mòbils, com els telèfons intel·ligents i les tauletes tàctils. Això significa que qualsevol acció, com la lectura o l'eliminació d'un missatge, des d'un dispositiu també repercutirà sobre el Webmail (correu via web de TINET) i la resta de dispositius personals. Perquè aquesta sincronització sigui realment efectiva entre diversos dispositius, cal que tots estiguin configurats amb aquest sistema.

Cal destacar que la tecnologia Exchange ActiveSync no és compatible en clients de correu electrònic per a ordinadors tradicionals, com Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook, Mail OS X o altres. En aquest cas, el correu s'ha de configurar a través del protocol POP3, que permet l'emmagatzematge permanent dels missatges a l'ordinador, o bé consultar-lo directament a través del web de TINET.

Nota: Si viatges a l'estranger, en països on puguin haver restriccions en l'accés a Internet, alguns proveïdors poden limitar l'ús de la tecnologia Exchange ActiveSync.

Configuració genèrica i dades necessàries

Per configurar el teu compte utilitzant Exchange ActiveSync, únicament has d'iniciar el procés habitual d'addició d'una nova bústia en el teu sistema operatiu o aplicació.

Primer de tot, et demanarà la teva adreça de correu electrònic i la teva contrasenya.

Seguidament, hauràs d'indicar el teu nom d'usuari -vigila perquè et pot posar per defecte l'adreça de correu i caldrà que la canviïs pel codi d'usuari de TINET-.

És important que omplis el camp del nom del servidor amb l'adreça webmail.tinet.cat (no et confonguis amb el camp Domini, que hauràs de deixar en blanc).

La resta de camps, deixa'ls amb la configuració per defecte. En el cas dels camps de sincronització, els pots personalitzar al teu gust.

Vés seguint les pantalles fins a finalitzar. Possiblement caldrà que acceptis condicions de servei i autoritzis permisos d'accés.

Les dades més importants per poder configurar un gestor de correu electrònic són les següents:

  • Adreça de correu electrònic: la_teva_adreça@tinet.cat (o @tinet.org o @tinet.fut.es, segons el cas)
  • Codi d'usuari: el mateix que utilitzes per accedir al webmail (recorda que és el codi sense l'@tinet.)
  • Contrasenya: la mateixa que utilitzes per accedir al webmail
  • Servidor: webmail.tinet.cat (en el servei de hosting professional, cal posar el mateix)
  • Domini: aquest camp deixa'l en blanc

Configuració en dispositius Android

Informació disponible properament.

Configuració en dispositius iOS

Informació disponible properament.

Configuració en dispositius Windows Mobile 8

Informació disponible properament.

Canviar el temps de sincronització dels missatges

Una de les particularitats de Exchange ActiveSync és que s'ha d'especificar un abast temporal d'accés als missatges, que per defecte és de dues setmanes. Això vol dir que des del dispositiu mòbil només tindrem accés als missatges de les dues darreres setmanes. Però, si volem, ho podem cambiar i personalitzar-lo (en dies, setmanes, mesos o veure-ho tot).

Per tal de modicar aquest paràmetre per defecte, el podem modificar quan configurem el compte de correu al dispositiu (si ens apareix l'opció de configuració) o bé cambiar-lo a posteriori, accedint a la secció de configuració.

  • Android: Obre l'aplicació de correu i ves a Configuració (Ajustes o Settings) > Selecciona el compte Exchange de TINET i entra a les opcions de sincronització del correu per modificar el període.
  • iOS: Configuració > Correu, contactes i calendaris > Selecciona el compte Exchange de TINET > Sincronització de correu i modifica el període.
  • Windows Mobile 8: Ajustes > Ajustes Sync i modifica el període. Cal guardar la configuració.

Nota: No s'ha de confondre el temps de sincronització amb la freqüència de sincronització (temps d'interval en que el mòbil consulta si hi ha correu nou al servidor).