Reus acull aquest cap de setmana la primera edició de la fira de robòtica educativa CATBOT

La fira es podrà visitar dissabte de 10 a 20h i diumenge de 10 a 16 h

25.10.2018

Redacció. Els dies 27 i 28 d’octubre se celebra a FiraReus la primera edició de la fira CATBOT, l’esdeveniment de robòtica educativa del Camp de Tarragona. Apropar la robòtica educativa i la programació a infants i joves d’una forma lúdica i atractiva és el principal objectiu d’aquest esdeveniment.

Durant dos dies, el CATBOT comptarà amb exposicions i exhibicions de robots educatius, novetats, tallers per a totes les edats, concursos, experiments, conferències dirigides a professionals del sector i famílies, i espai de venda. A través d’aquestes activitats es busca despertar l’interès del públic assistent per les matemàtiques, la ciència i la tecnologia.

La fira es caracteritzarà per posar en pràctica el mètode del construccionisme a través del qual s’estimula l’aprenentatge a partir de la construcció pròpia d’idees i recursos, el treball col·laboratiu i la resolució de problemes. La responsable docent de Dynamind - Ments Dinàmiques, Tània Valderrama, i el co-fundador de Dynamind - Ments Dinàmiques, Ricardo Bonache, coincideixen que “el programa d’aquesta fira està pensat per trencar amb la barrera que es crea vers la ciència i la tecnologia. La idea és que les famílies puguin assolir els coneixements d’una forma lúdica i experimental”.

La fira comptarà amb un concurs obert als majors de 6 anys. La participació en aquest concurs serà dissabte durant el matí en horari d’11 a 13 h. Durant aquesta franja es podran presentar les construccions de cada participant, es realitzarà el registre i s’acceptaran aquells projectes que compleixin tots els requisits. El concurs contempla dues categories: categoria de construcció fixa i categoria de construcció mecànica.

La iniciativa neix després de la participació de Dynamind - Ments Dinàmiques com empresa col·laboradora al CATBRICK 2017, la 6a trobada de Catalunya d’Aficionats a LEGO que es va dur a terme a les instal·lacions de firaReus. Durant l’esdeveniment, l’equip de Dynamind va organitzar el concurs de Projectes de Maquetes de Lego i gran part dels tallers del cap de setmana, per on van passar més de 500 nens i nenes. Donat l’èxit d’aquelles jornades, Dynamind juntament amb firaReus han apostat per organitzar una fira de robòtica on poder trobar les novetats del sector.

La fira es podrà visitar dissabte 27 d’octubre de 10 a 20 h i diumenge 28 d’octubre de 10 a 16 h. Els nens fins a 6 anys (inclosos) tenen entrada gratuïta. El preu d’una entrada normal és de 3 euros i amb Carnet Jove, de 2 euros. Les entrades es poden comprar a través del web de FiraReus.

Cartell de la fira CATBOT