Ramon Macià Codina guanya el 27è Premi TINET amb el relat "Enlairament"

El veredicte s'ha fet públic en el marc de la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2023-2024

20.05.2024

El jurat del 27è Premi de narrativa curta per Internet Tinet ha concedit el premi, d’entre els 250 treballs presentats, al relat de Ramon Macià Codina que porta per títol "Enlairament". La diputada Sílvia Puerto ha estat l'encarregada de lliurar el premi al guanyador en nom de la Diputació de Tarragona en el marc de la gala de lliurament dels Prem,is Literaris Ciutat de Tarragona 2023-2024 celebrada aquest dissabte al Teatre Tarragona.

El premi està dotat amb 1.000 euros, la Mussa de bronze de Tarragona i la publicació amb Cossetània Edicions, juntament amb els 14 relats finalistes. En aquesta convocatòria, el premi Tinet també ha augmentat la participació en un 31% en comparació a la convocatòria anterior, amb 59 obres més.

Sobre el guanyador del Premi TINET

Ramon Macià va néixer a Balaguer el 1976. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, fa dues dècades que viu a l'Empordà. La seva activitat creativa es divideix entre la producció de música electrònica i l'escriptura. Des del 2015, els seus relats han estat guardonats en altres certàmens literaris, però és l'obtenció d'aquest premi el que l'impulsa cap a la publicació d'un recull dels seus contes. Actualment està preparant la seva primera novel·la.

Guanyadors Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2023-2024

Els altres premis

Pel que fa al el 34è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el jurat d’aquesta edició, per unanimitat, ha acordat concedir-lo a l’obra El cavall de Przewalski, de l’escriptora Marta Soldado Fernández. El premi està dotat amb 21.000 euros, la Mussa de plata de Tarragona i la publicació del llibre amb Angle Editorial.

La convocatòria 2023-2024 ha batut rècord històric de participació en la categoria Pin i Soler, rebent un total de 179 originals en la seva 34a edició. Aquesta xifra suposa 61 originals més que en l’edició 2022-2023, el que es tradueix en un augment de participació del 52% en comparació amb edició passada.

El jurat del 24è premi de Traducció Vidal Alcover ha acordat concedir el premi al projecte de traducció de l’obra La vida al Mississipí, de Mark Twain, presentat per Marc Donat Balcells. El projecte de Donat Balcells ha estat l’escollit d’entre els 13 projectes de traducció rebuts, dos més que en l’edició anterior. El premi està dotat amb 12.000 euros, la Mussa de plata de Tarragona i la publicació amb Edicions 1984.

Durant la gala d'aquest dissabte també s'ha lliurat el tercer Premi Montserrat Abelló a la trajectòria en l’àmbit de la traducció a Anna Casassas i Figueras, una de les traductores al català més reconegudes i de més rellevància dins del panorama literari actual.

En la convocatòria 2023-2024, el gran gruix de participants en totes les categories és de la demarcació de Barcelona, tot i que enguany és remarcable l’augment de participació de la demarcació de Tarragona en el premi Tinet, en relació amb les darrera edició, ja que ha passat del 18% a l’actual 24%.

La gala d'enguany

L’acte, presidit per la regidora Sandra Ramos, ha tingut una profunda vinculació tarragonina. L’espectacle, conduït per les dues joves actrius Júlia Abelló i Farners Rubio, ha comptat amb un repertori del cantautor menorquí Guiem Soldevila, la col·laboració en l’espectacle de l’Escola de Dansa d’Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo i ha estat envoltada en una escenografia inspirada en El petit príncep, a càrrec d’alumnes de joieria artística i arts aplicades al mur de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

Sobre els Premis Literaris

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez, el digital cultural Núvol i les editorials Cossetània, 1984 i Angle. L’organització de la convocatòria i de l’acte corre a càrrec de la Casa de les Lletres.