Pidgin (Gaim)

Client de missatgeria instantània multixarxa

27.08.2014

Conegut anteriorment com Gaim, Pidgin és un programa de missatgeria instantània multiplataforma i compatible amb múltiples xarxes, com MSN i Yahoo!, amb les quals pot funcionar a la vegada. També ens permet connectar-nos a sessions de xat IRC i ens dóna la possibilitat de personalitzar-lo mitjançant afegitons.

 

Pidgin (Gaim)Software lliure
Web: www.pidgin.im
Windows, Linux i Mac

La principal característica del Pidgin es que ens permet connectar a comptes múltiples en xarxes d'IM múltiples simultàniament. Això significa que pugui estar xerrant amb amics en AIM, estar parlant amb un amic en Yahoo Messenger, i estar seient davant un canal d'IRC completament alhora.

El pidgin dóna suport a moltes de les funcionalitats de les diverses xarxes, com trasllat d'arxiu, missatges a amics que estan desconnectats i notificació de mecanografia. També va més enllà d'això i proporciona molts trets únics. Uns quants trets populars són Buddy Pounces, que dóna la possibilitat d'avisar a un amic, enviar-li un missatge, tocar-li un so o córrer un programa quan un determinat amic se'n va, senyals en línia, o retorns de desocupat; i els afegitons, que consten de substitució de text, un teleimpressor d'amics, estesa notificació de missatge, classificació de converses i molt més.

Pidgin pot treballar amb les següents xarxes simultàniament: AIM, Bonjour, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, SILC, SIMPLE, Sametime, XMPP, Yahoo! i Zephyr.