Alpify

Geolocalització per emergències

23.02.2015

Aplicació imprescindible per aquelles persones que els agrada la muntanya, tant sigui per esquiar com per fer senderisme. En cas d'emergència, l'usuari pot donar l'alerta fàcilment al 012, indicant automàticament la seva geolocalització. A més, en cas de desaparició els equips de cerca i rescat podran conèixer el seu recorregut.

 

AlpifyGratuït
Web: www.alpify.com
Android, iOS i Blackberry

Alpify és una aplicació nascuda per donar servei a les estacions d'esquí (inicialment a Andorra), per tal d'agilitzar el rescat d'esquiadors perduts o accidentats. Aquest sistema és vàlid únicament en aquells territoris en els quals existeix un conveni entre Alpify i una estació d'esqui o el servei d'emergències local (des del febrer de 2015, el sistema és operatiu a tota Catalunya).

El seu funcionament és senzill i es basa en la geolocalització del terminal mòbil de l'usuari. Si aquest es perd o té un incident, només ha de prémer el botó d'alerta d'Alpify i s'enviarà automàticament la seva informació i posició exacta de GPS i, immediatament després, rebrà una trucada del servei d'emergències.

A més a més, la ruta de l'usuari es guarda automàticament (sempre i quan tingui el localitzador encès). D'aquesta manera, en cas que algú denunciï la desaparició de l'usuari, els equips de rescat disposaran d'informació del recorregut previ.

Altres característiques destacables:

  • Alertes del servei d'emergències de la zona.
  • Directori de telèfons d'emergències de la zona.
  • Comunicació de la geolocalització per SMS, quan no hi ha cobertura d'Internet.
  • Possibilitat de determinar una persona de confiança (un familiar o amic) a qui alertar en cas d'emergència.
  • Consum de bateria diari de al voltant d'un 10% (varia segons el model).