Oberta la convocatòria per a participar a la 26a edició del Premi TINET de narrativa curta

Els participants poden enviar el seu relat fins al 18 de gener de 2023

09.12.2022

L’Ajuntament de Tarragona convoca una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, que enguany arriben a la seva 33a edició. Aquesta convocatòria constarà del 33è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el 23è Premi-beca de traducció Vidal Alcover i el 26è Premi de narrativa curta per Internet Tinet. L’organització atorgarà també en aquesta edició per segona vegada el premi Montserrat Abelló, a la trajectòria en l’àmbit de la traducció literària en català.  

Cartell dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2022-23El Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar narracions breus, de tema lliure, escrites originàriament en català i d’entre 3 i 6 pàgines. L’edició de l’obra guanyadora junt a un màxim de 14 textos més seleccionats corre a càrrec de Cossetània edicions. D’altra banda, la Diputació de Tarragona publicarà aquest mateix recull al web de TINET (www.tinet.cat), en format digital. 

El jurat d’aquesta edició està integrat per Teresa Colom, Àngel-O. Brunet, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto, Albert Ventura i Amadeu Roig com a secretari. 

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines. L’edició corre a càrrec d’Angle editorial. El jurat d’aquesta edició està integrat per Xavier Aliaga, Anna Ballbona, Mònica Batet, Lluís Anton Baulenas, Marina Porras i Carme Oriol Carazo com a secretària.  

Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 €. Les obres que es proposin traduir han de pertànyer al domini públic i, per tant, hauran d’estar lliures de drets. Alhora, els projectes presentats han de preveure que l’obra resultant es pugui publicar en un sol volum d’un mínim de 100 pàgines i d’un màxim de 400. 

El jurat, que estarà format per Esteve Bou, Marta Pera Cucurell, Jaume C. Pons Alorda, Pau Vidal, Monika Zgustova i Rosa Ibarz com a secretària, considerarà el relleu de l’obra proposada dins la literatura universal i també tindrà en compte el valor que es derivi de la traducció d’aquesta obra per al nostre patrimoni cultural, a més de la qualitat del projecte presentat i de la solvència del traductor. 

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 18 de gener de 2023 a les 24 h a l’adreça premisliteraris@tarragona.cat i els veredictes es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el 20 de maig al Teatre Metropol. 

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els organitza i convoca la Casa de les Lletres / Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compten també amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i del Taller de Joieria Blázquez; i la col·laboració d’Angle Editorial, Cossetània Edicions, Edicions 1984, Núvol i TAC 12.