Les dones protagonitzaran les jornades GameJam WomenTechmakers aquest cap de setmana a Tarragona

21.11.2018

Del 23 al 25 de novembre equips multidisciplinaris desenvoluparan videojocs en sessions de treball, combinades amb breus conferències de 30 minuts. L'esdeveniment, que es realitzarà a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a tarragona, està organitzat per Google Developer Group Tarragona, Women Techmakers Tarragona, Tarraco Droid i la mateixa escola d'art.

Redacció. Les dones protagonitzen les jornades GameJam WomenTechmakers, que s’inicien aquest divendres i tenen com a objectius la creació de videojocs i donar visibilitat a les dones que en creen i desenvolupen, a més de potenciar la relació entre els diferents actors necessaris per impulsar la creació de videojocs al nostre territori. La seu del primer GameJam a la ciutat de Tarragona serà l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, entre el 23 i el 25 de novembre. A iniciativa de Google Developer Group Tarragona la trobada s’organitza des d’aquesta entitat, juntament amb l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Women Techmaker Tarragona i Tarraco Droid.

La participació a les jornades dedicades al món del desenvolupament i creació de continguts és gratuïta i oberta a tothom que estigui interessat en el món dels videojocs –professionals, estudiants d’informàtica o de cicles formatius, dissenyadors, il·lustradors, etc.- i tota la informació pot trobar-se a l’espai web de l’esdeveniment, gamejam.gdgtarragona.net. Es facilitarà un espai comú per tal que en un temps reduït els equips participants puguin demostrar el seu talent creant un videojoc sobre un tema concret. A més, durant les jornades un equip de mentores assessoraran i orientaran els equips i s’oferiran tallers i presentacions de 30 minuts de durada.

L’esdeveniment GameJam s’associa al Women Techmakers, una iniciativa de Google a nivell mundial per tal de donar visibilitat i potenciar les dones en un sector que encara és majoritàriament masculí. Des de 2014 Google Developer Group ha vingut organitzant jornades Women Techmakers, però la novetat d’aquesta edició és el seu format adreçat a la creació i desenvolupament de videojocs, un sector en creixement.

Inscripcions

Les inscripcions com a participant o assistent són gratuïtes i es poden formalitzar al portal web gamejam.gdgtarragona.net.

WomenTechmakers al Camp de Tarragona

Després de quatre edicions del WTM, enguany el GDG Tarragona ha volgut canviar el format de l'esdeveniment i organitzar una Game Jam per promoure els mateixos objectius, però centrats en la creació i desenvolupament de videojocs, un sector en creixement.El sector dels videojocs es troba en una fase d’increment del nombre d’empreses i d’ingresos anuals, essent ja el sector cultural que més factura en l’actualitat. Catalunya s’està convertint en un dels referents mundials pel que fa a empreses punteres de desenvolupament de videojocs, i aquesta importància cada cop més té un impacte directe en els professionals de les nostres comarques.

Formació de grau superior en videojocs

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus ofereixen diversos cicles formatius de grau superior, una oferta reglada i reconeguda, amb l’objectiu de formar als joves del territori i preparar-los per entrar al mercat laboral amb una formació sòlida i adaptada a les demandes d’aquest mercat. Entre els diversos cicles formatius de grau superior hi ha el de Gràfica Interactiva, el d’Animació o el de Videojocs i Entorns Virtuals, entre d’altres. Representants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, on s’imparteixen els estudis en videojocs, participaran també de l’esdeveniment GameJam d’aquest cap de setmana.