El 18 de maig coneixerem el guanyador o guanyadora del 27è Premi TINET a la Gala dels Premis Literaris

Demana la teva invitació gratuïta a lletres.tgna@tarragona.cat

14.05.2024

Tarragona viurà el pròxim dissabte 18 de maig la Gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’aquesta edició 2023-2024. Una convocatòria que tanca amb un rècord històric de participació en la categoria Pin i Soler, que ha rebut un total de 179 originals en la seva 34a edició. Aquesta xifra suposa 61 originals més que en l’edició 2022-2023, el que es tradueix en un augment de participació del 52% en comparació amb la darrera edició. Pel que fa als altres premis, el 27è premi Tinet de narrativa curta per internet ha rebut un total de 250 treballs. El que ha suposat un increment de participació del 31% en comparació a la convocatòria anterior amb 59 obres més. Finalment, el premi-beca Vidal Alcover de traducció, que enguany arriba a la seva 24a edició, es manté en la mitja habitual de participació (13), amb un petit increment de dos projectes més en comparació a l’any passat.

Nit dels Premis Literaris 2024El gran gruix de participants en totes les categories és de la demarcació de Barcelona, tot i que enguany és remarcable l’augment de participació de la demarcació de Tarragona en el premi Tinet, en relació amb la darrera edició, ja que ha passat del 18% a l’actual 24%.

Una gala més rellevant i a la tarragonina

La gala d’enguany guanya rellevància i tindrà segell purament tarragoní. Des del repertori vinculat amb Tarragona del cantautor menorquí Guiem Soldevila, passant per la col·laboració en l’espectacle de l’Escola de Dansa d’Arantxa Sagardoy i Alfredo Bravo i les mestres de cerimònia Júlia Abelló i Farners Rubio, dues joves actrius tarragonines. Tot aquest espectacle estarà envoltat en una escenografia inspirada en El petit príncep, a càrrec d’alumnes de joieria artística i arts aplicades al mur de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

L’obra El petit príncep ha estat traduïda per Anna Casassas i Figueras, qui serà guardonada, també durant la gala, amb el 3r Premi Honorífic Montserrat Abelló a la trajectòria en el camp de la traducció.

Anna Casassas i Figueras és una de les traductores al català més reconegudes i de més rellevància dins del panorama literari actual. Va ser guardonada amb el premi Mots Passants de la Universitat Autònoma de Barcelona  l’any 2009 per la millor traducció de l’obra francesa El manuscrit trobat a Saragossa, de Jan Potocki. El 2010 va rebre el Premi de Traducció Vidal Alcover de la Ciutat de Tarragona per la traducció El sopar de cendra, de Giordano Bruno. El 2016 va rebre el Premi Trajectòria 2016, atorgat pel Gremi d’Editors durant la Setmana del Llibre en Català. També és autora de l’assaig El ritme de la prosa (2011).

La Gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona és un acte obert a tota la ciutadania. Per assistir-hi només cal demanar invitació a través del correu de la Casa de les Lletres lletres.tgna@tarragona.cat.

Sobre el Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els organitza i convoca la Casa de les Lletres / Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compten també amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i del Taller de Joieria Blázquez i la col·laboració d’Angle Editorial, Cossetània Edicions, Edicions 1984, Núvol i TAC 12.