"De la generació @ a la generació #", xerrada sobre noves formes de moviment social en l'era digital

En el marc d'una jornada sobre activisme jove i nous formats de moviment i transformació social

26.11.2014

El proper divendres, 28  de novembre, l’Espai Jove Kesse serà un cop més l’escenari per analitzar i intercanviar experiències i bones pràctiques relacionades amb la participació i l’acció jove, i ho farà amb la jornada titulada "Activisme jove: noves formes de moviment i transformació social". Des de les 9 i fins les 14 h del matí, es comptarà amb experts d’alçada com el doctor en antropologia social, Carles Freixa, el qual presentarà la ponència marc amb el títol "De la generació @ a la generació #".

Cartell de la jornada Activisme Jove 2014Redacció TINET / Aj. de Tarragona. La ponència “De la generació @ a la generació #” plantejarà una reflexió sobre la metamorfosi dels moviments juvenils en la transició de l'era digital al que podem anomenar era hiperdigital. Aquesta transició es sintetitza en un canvi terminològic: Generació @ o Arroba versus Generació # o Hashtag. La ponència s'organitza en tres parts. En la primera es repassen els trets de la Generació digital o Generació @. A la segona s'exposen els trets de l'anomenada Generació hiperdigital o Generació #. I la tercera, es sintetitzen els principals trets teòrics que defineixen els moviments juvenils que poden adscriure a aquesta noció, exemplificant-lo amb dades sobre el 15M i la Primavera Àrab.

La jornada aplegarà també la presentació de l’estudi “Perspectives sobre la participació juvenil” proposat per Anna Matallana, Màster Interuniversitari Joventut i Societat. L’acompanyaran diferents manifestacions i tipologies d’activisme joves des dels camps de l’educació en el lleure, l’art d’acció, els moviments estudiantils, l’associacionisme juvenil i les iniciatives social media amb representants del col·lectiu change.org.

La jornada és gratuïta i està digirida a professionals en actiu, membres d’entitats i col·lectius que treballin amb joves. Els interessats poden trobar més informació i inscriure's a través del web www.tarragonajove.org.

Sobre Carles Feixa

Carles FeixaCarles Feixa (Lleida, 1962) és catedràtic d'antropologia social a la Universitat de Lleida. Doctor per la Universitat de Barcelona i Honoris Causa per la de Manizales (Colòmbia), ha estat professor visitant a Roma, Mèxic DF, París, Berkeley, Buenos Aires, Santiago de Xile i Newcastle. S'ha especialitzat en l'estudi de les cultures juvenils, duent a terme investigacions sobre el terreny a Catalunya i Mèxic. S'ha interessat per temes com la ciutat, l'esport, la memòria oral, la violència, l’oci, les cibercultures i els moviments socials. És autor o coautor de més de 35 llibres, entre els quals podem destacar De jovenes, bandas y tribus (Barcelona, Ariel, 1998; 5ª ed. 2012), Jovens na America Latina (São Paulo, Escrituras, 2004), Global Youth? (London & New York, Routledge, 2006), Bohemios, rockanroleros y revolucionarios (Santiago de Chile, Cuarto Propio, 2013) i De la Generación@ a la #Generación (Barcelona, Ned, 2014). Ha estat assessor per a polítiques de joventut de les Nacions Unides i vicepresident del comité d'investigació sobre Sociologia de la Joventut de la International Sociological Association.