Wikiloc publica les rutes de Catalunya del Palau Robert

25.07.2014

La Generalitat de Catalunya publica al web i a l’aplicació per a mòbils de Wikiloc una selecció de rutes del Palau Robert, a peu i en bicicleta, que al seu torn es podran visualitzar també des d’aquest entorn en el web corporatiu del Palau Robert. A més de la publicació d’aquestes rutes a Wikiloc, una web catalana de referència mundial sobre excursions i senderisme que acull més de dos milions de rutes d’arreu del món, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió presentarà també en els propers dies les rutes en format obert al portal de Dades obertes de la Generalitat, amb els textos i les imatges de cada una en una resolució òptima perquè les puguin reutilitzar totes les persones i organitzacions que ho desitgin per a la seva activitat personal, social o professional.

Amb la publicació de les rutes de Palau Robert, s’inicia aquest nou servei de la Generalitat de Catalunya. D’ara en endavant, les rutes promogudes per la Generalitat s’aniran oferint d’aquesta mateixa manera: publicades en la xarxa de compartició de rutes Wikiloc i, al mateix temps, obrint-ne tots els continguts perquè altres persones i organitzacions els puguin aprofitar segons els seus propis interessos.

La base de dades de rutes del Palau Robert disposa de més de 900 rutes de tot Catalunya. Els itineraris es poden consultar per les categories següents per facilitar la navegació: Catalunya en deu propostes; Accessibles; Familiars; Grans Travesses, Paisatgístiques i Culturals. Totes les rutes tenen els textos en català i castellà, i una part també estan traduïdes a l’anglès, amb atenció especial a les rutes més destacades i les grans travesses.

A finals del 2014, ja es podran visualitzar totes les rutes de la base de dades del Palau Robert des de Wikiloc, en un entorn personalitzat, amb accessos des d’aquesta plataforma i també des del web del Palau Robert, on actualment es poden consultar tots els itineraris. També es podran obtenir les rutes en format obert des del portal de Dades obertes de la Generalitat. L’objectiu és que les puguin reutilitzar entitats i persones terceres per generar, al seu torn, productes i serveis de valor. És una bona oportunitat per ampliar l’àmbit de l’obertura i reutilització de dades i compartir les rutes traçades amb finalitats educatives, turístiques, museístiques, culturals, etc.

La navegació amb Wikiloc per les rutes de Catalunya del Palau Robert permet descobrir el territori d’una manera més atractiva i senzilla. Els itineraris es poden descarregar en aparells GPS i en dispositius mòbils (telèfons intel·ligents, tauletes) des del web i l’aplicació de Wikiloc (disponible per a Android a Google Play i per a iPhone a AppStore). Els itineraris es visualitzen en diversos formats de cartografia i també en 3D a Google Earth, amb informació detallada de cada recorregut i imatges. També s’ha iniciat la filmació de vídeos per les rutes que formen part de l’apartat Catalunya en deu propostes, que són deu itineraris que el Palau Robert considera representatius per conèixer la diversitat paisatgística de Catalunya. També s’hi pot trobar informació addicional de gran utilitat com ara la distància, la durada, els desnivells o el grau de dificultat.