WhereFor, la web que et diu on pots anar de vacances, segons el teu pressupost

Potser ningú havia pensat abans que el millor criteri per triar viatges no és tant la destinació com el pressupost del qual disposem. WhereFor és la primera web que ho ha fet.

15.03.2016

A la xarxa hi ha pàgines web per triar i remenar que us permeten planificar els vostres viatges, facilitant-vos opcions sobre  allotjament, temps d'estada, vols... després de fer una àmplia cerca. Això sí, el criteri de partida és, sempre, el lloc de destinació. Però què passaria si la destinació no és el primer requisit per a nosaltres? I si volem opcions a partir del pressupost que tenim per a viatjar? Un emprenedor nordamericà ha estat el primer a pensar-hi i ha creat la web WhereFor. Introduint els diners que voleu o podeu gastar, us dirà a on podeu anar i quines opcions de vols i allotjament teniu.

Ryan Wenger és un emprenedor i un viatger que va abandonar la seva feina com a advocat per a posar fil a l'algulla en aquest nou concepte de planificació de viatges online creant WhereFor.com. Segons explica ell mateix a la publicació Techrunch.com, es va preguntar com ningú no havia caigut en aquesta idea abans. Va desenvolupar-la i va patentar la tecnologia de cerca que permet als usuaris trobar en funció del cost i no pas de la destinació. 

Un cop introduïm el pressupost, tenim l'opció -si volem- d'afinar la cerca segons el tipus d'establiment que desitgem, els dies d'estada, el continent, país o àrea concreta on volem que busqui, etc. Un cop el mapa ens retorna resultats, podrem accedir al detall de cada proposta (sempre serà la més barata i propera al nostre pressupost) i fer noves cerques entre les alternatives de vols i allotjaments que també ens posen a l'abast.  Un cop triem, podrem fer la reseva directament, sense abandonar el lloc. 

De moment, l'empresa compta amb vuit treballadors. No ha traslladat el seu negoci online cap a aplicacions mòbils, de manera que només es pot consultar a través del seu lloc web. Entre les opcions que ofereixen hi ha la de finançar el cost total del viatge i fraccionar els pagaments a partir del moment en què es fa la reserva.