WhatsApp a l'ordinador. Arriba la versió web

22.01.2015

WhatsApp, el servei de missatgeria instantània més utilitzat al món, ha habilitat ja la seva versió per a web. Consultar i enviar missatges mitjançant aquest servei és possible, també, des del vostre ordinador. En només uns instants,  podreu sincronitzar els dos aparells i començar a provar la versió web. Us expliquem com fer-ho.

Redacció TINET. Després de molts rumors en aquest sentit, finalment whatsApp ha fet el pas i ha habilitat la funció que permet utilitzar aquest servei de missatgeria insantània a través de web (tant sigui en un ordinador o una tablet). La manera de fer-ne ús és molt senzilla.

Això sí, abans us haureu d'assegurar que compteu amb la darrera versió de WhatsApp: 2.11.498. Si és anterior, us la podeu descarregar. Si teniu actualitzada la darrera versió, la funció "WhatsApp Web" us hauria d'aparèixer per defecte. Per comprovar-ho, un cop dins de l'aplicació aneu al menú general (a la part superior dreta). Per a comprovar quina és la darrera versió amb què compta el vostre dispositiu haureu d'anar a l'apartat configuració del telèfon, seleccionar aplicacions i triar WhatsApp.

Bé, ja teniu habilitada la funcionalitat al vostre dispositiu. Ho hem ressaltat en color groc. Ara cal que obriu el navegador de l'ordinador o la tablet per sincronitzar-los amb el mòbil. De moment, només ho podreu fer utilitzant Google Chrome.

Amb el navegador heu d'anar a l'adreça web.whatsapp.com. Un apareixerà un codi QR. Un cop al mòbil seleccioneu la nova funció WhatsApp web, podreu fer servir el dispositiu com a lector del codi que teniu a la pantalla de l'ordinador.

 

Acostant el telèfon al codi, és només qüestions de segons que a la pantalla us apareguin les vostres darreres converses.

Des d'aquí podreu accedir a converses i contactes, enviar missatges, adjuntar fotografies i enllaços, rebre'n... Amb tot, la versió mòbil disposa d'un menú molt més complet que aquesta versió web, si més no, per ara.

Si no feu servir la versió web durant una estona, us demanarà tornar a sincronitzar-la amb el mòbil escanejant un nou codi a la pantalla. Es tracta d'una mesura de seguretat. Si prefereiu no haver de fer aquesta acció, podeu triar l'opció que us permet mantenir-vos constantment connectats. 

Tingueu en compte que aquesta versió web només pot mantenir les converses en temps real amb el mòbil en funcionament, perquè és des del dispositiu que es transfereix la informació. No és un servei al núvol. Aneu alerta, doncs, amb el consum de dades del vostre telèfon i mireu -preferiblement- de tenir connexió WiI-FI.