WhatsApp comença a encriptar els missatges per a reforçar la seguretat

20.11.2014

El servei se missatgeria instantània WhatsApp, actualment propietat de la companyia Facebook, ha començat a encriptar els missatges dels usuaris amb l'objectiu de fer front a un dels punts més febles: la seguretat dels continguts. Els servei compta en l'actualitat amb més de 600 milions d'usuaris.

La seguretat en els continguts que s'intercanvien a través de la primera companyia de missatgeria instantània havia estat objecte de crítiques, pel fet que els missatges podien ser el blanc d'espionatge i vigilància no desitjats per la manca de seguretat. WhatsApp ha començat, però, a posar-hi remei.

El xifrat que s'utilitza és l'anomenat "end-to-end" (punta a punta) i  farà que els missatges estiguin xifrats per defecte amb una contrasenya i que, només aquells que participin d'una manera oberta i acordada a la conversa, puguin veure els missatges que s'envien. És un sistema que ja utilitzen aplicacions com Telegram,  entre d'altres.

WhatsApp utilitzarà el software de codi lliure TextSecure, creat per l'empresa amb seu a Sant Francisco Open Whisper Systems. Aquesta ja ha anunciat que els missatges dels usuaris de dispositius Android amb la darrera versió de WhatsApp ja estan sent xifrats. Aquest procés s'anirà estenenet de manera progressiva a la resta de plataformes. De moment, però, no s'han encripttat els missatges multimèdia ni aquells que s'envien en converses de grups.