Vila-seca divulga la història del seu patrimoni in situ a través de codis QR

07.05.2015

Redacció TINET. L’Ajuntament de Vila-seca ha senyalitzat mitjançant uns tòtems amb codis QR, un total de 19 espais emblemàtics del municipi. A banda de posar en valor aquest patrimoni històric, aquesta actuació ha permès crear una nova ruta cultural pel Centre Històric de la població.

Tot passejant, es poden conèixer  els 11 punts estratègics del patrimoni cultural de Vila-seca, sense oblidar els importants espais creats a la Pineda, com ara els grups escultòrics “Marca d’Aigua” i “Pineda”, el parc del Pinar de Perruquet i  la Sèquia Major, o els elements culturals a les afores de Vila-seca, com ara la Torre d’en Dolça, el piló del Rescat i el Santuari de la Mare de Déu de la Pineda .

La ruta comença a pocs metres de l’entrada del Centre Històric, concretament al Raval de la Mar, on es pot observar la Creu de la Beguda del segle XII, i s’endinsa per gairebé la trentena de carrers i places que conformen aquest espai tan característic que en els darrers anys ha rebut una gran transformació i que gaudeix a més, d’un exquisit comerç tradicional.

Un cop dins el Centre Històric, es pot seguir la ruta lliurement gràcies a la instal·lació de tot un seguit de tòtems que permeten identificar tots els monuments que formen part del patrimoni cultural de Vila-seca. Els 11 tòtems estan identificats amb el nom i any de construcció del monument i amb un codi QR que permet obtenir en 5 idiomes tota la informació referent a la història d’aquell espai.

Les Torres de l’Abadia, del Delme i de l’Homenatge (s.XII), la Torre de l’Ardiaca i el Portal de Sant Antoni (s.XIV) , el Portal de Riudoms i la Torre de la Tuies del Café (s.XVI), l’Església de Sant Esteve (1.588), el Celler Noucentista (1.919) i el Castell de Vila-seca donen forma a una nova ruta al Centre Històric de Vila-seca on, tot passejant, és possible gaudir de la cultura.