Una veïna de Tarragona imputada per un nou cas d'estafa per Internet

Les persones estafades residien a Eslovàquia

04.09.2014

La Guàrdia Civil de Tarragona ha imputat una dona de nacionalitat espanyola de 33 anys d'edat i veïna de Tarragona per un delicte d'estafa a través d'Internet. La dona fou convençuda per dues terceres persones, mitjançant un engany i a canvi d'una comissió, perquè obrís un compte bancari on les víctimes ingressarien els diners per la compres via Internet d'uns productes que no rebrien mai.

Imatge de l'entrada de la imputada a la comissaria de la Guàrdia CivilEn poc més d'una setmana, la Guàrdia Civil ha fet públic un nou cas d'estafa per Internet en el qual s'ha imputat una persona de Tarragona. En aquest cas no es tracta de transferència de fons falsificats sinó de vendes fraudulentes a través de la Xarxa. L'operació, que segueix oberta, s'ha batejat amb el nom de "Pendriver".

A primers d'any, la Fiscalia Provincial de Tarragona va requerir de la Unitat Adscrita a l'Audiència de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona la investigació per a l'esclariment de diversos delictes d'estafa comesos a ciutadans eslovacs des d'Espanya. La investigació havia estat sol·licitada prèviament mitjançant Comissió Rogatòria Internacional de la Fiscalia General d'Eslovàquia, en haver-se comès diversos delictes d'estafa i sent la destinació de les transferències realitzades un número de compte d'una entitat bancària espanyola.

La Guàrdia Civil va iniciar una investigació per tal d'identificar l'autor o beneficiari dels fets denunciats. Fruit de les investigacions es va poder comprovar que la titular del compte bancari de destinació de les transferències era una ciutadana espanyola la qual rebia una comissió per cada operació fraudulenta. Aquesta persona havia estat captada per una dona espanyola i un ciutadà d'origen romanès, que l'havien convençut mitjançant un engany per obrir un compte bancari en la qual poder realitzar les seves activitats il·lícites.

Les estafes consistien a oferir a la venda a través d'Internet, productes que finalment mai eren lliurats als compradors i pels quals les persones estafades havien ingressat prèviament certa quantitat de diners en un número de compte bancari. Un cop s'efectuava l'ingrés la titular del compte juntament amb la parella d'estafadors extreien els diners, la qual cosa impedia a la víctima recuperar la quantitat transferida.
 
Les diligències instruïdes han estat posades a disposició de la Fiscalia Provincial de Tarragona i no es decarten noves imputacions pels mateixos fets.