Una plataforma per fer recerca participativa guanya la URV CodeAthon

29.02.2016

Ogoose és el nom de l’eina per fer projectes d’investigació de forma oberta i col·laborativa que ha guanyat la primera edició URV CodeAthon, una iniciativa que proposava crear un prototip d'una solució tecnològica per resoldre necessitats dels col·lectius de la URV.

El segon premi ha estat per “Alfred”, una plataforma que serveix per gestionar consultes i peticions i el tercer premi se l’ha endut la proposta “URV Notes”, una xarxa social basada en fotografies d’apunts que permet compartir, trobar i comentar els apunts

Han estat 13 els equips que han presentat un prototip funcional d’una solució tecnològica per a la comunitat universitària, després d’estar 30 hores intensives treballant en grup formats per perfils multidisciplinaris. Aquest és el resultat de la primera edició de la URV CodeAthon que s’ha celebrat els dies 13 i 14 de febrer al CRAI del campus Sescelades.

D’aquestes 13 propostes cinc s’han endut premi. Es tracta “d’Ogoose”, “Alfred”, “URV Notes”, “A punt!” i “Agenda URV”. Amb aquests noms han batejat les diverses aplicacions mòbils o plataformes web que facilitarien la gestió diària als estudiants, professors i personal d’administració i serveis de la Universitat.
                                                                                                                          L'equip guanyador, durant la presentació del seu projecte Ogoose/ Foto: URVactiv@                                                                                                                                                                                                                
Investigació col·laborativa
La proposta guanyadora del primer premi ha estat Ogoose, una eina que permet “fomentar la investigació col·laborativa de manera multidisciplinar i col·lectiva”, segons han definit els seus creadors Dídac Rios, Mohammadi El Youzghi, Teresa Morià i Arnau Figueras.

La plataforma, que estaria disponible a través de navegador web i de dispositius Android i iOs, proposa que els projectes (de fi de de grau o de màster, tesis doctorals, articles científics, etc.) es puguin elaborar de forma oberta i participativa, a més d’oferir l’opció als usuaris registrats de fer aportacions i valoracions.

Trobareu més informació i explicacions sobre els diferents projectes guardonats al Diari digital URVactiva@