Una aplicació per a mòbils permetrà avisar instantàniament a la Policia Local a Altafulla

El servei se centrarà inicialment en el col·lectiu de gent gran i comerços

19.02.2015

La Policia Local d’Altafulla posarà en marxa el proper mes de març un nou servei perquè la gent gran que viu sola o en zones menys poblades i els comerços de la vila puguin alertar a la policia fàcilment a través del mòbil o la tauleta. El nou sistema permetrà un estalvi de temps i una comunicació directa sense necessitat d’intermediaris.

Redacció TINET. Aquest nou sistema d’alarma es basa en una aplicació que es podrà instal·lar als telèfons mòbils i a les tauletes amb sistema operatiu Android, i la qual estarà sincronitzada amb el cos policial. El funcionament és senzill: un botó virtual que, al polsar-lo, genera un senyal a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació associada al telèfon des d’on es fa la trucada i, en el mateix moment, s’activa una dotació que es desplaça fins al lloc en qüestió.

Llars on hi ha gent gran que viu sola o persones que visquin en espais de la població de menys concentració d’habitatges o situats fora del casc urbà o establiments en els horaris que estan oberts al públic, són alguns dels exemples on l’aplicació pot tenir més sentit i utilitat.

Així, totes aquelles persones més grans podran gaudir d’aquesta eina per estar més assistits. Aquesta iniciativa enllaça amb la tasca de prevenció social que representa el programa municipal “Bon dia” des d’on es fa un seguiment diari de l’estat i necessitats del veïns i veïnes més grans.

Aquest col·lectiu i els establiments que vulguin poder fer ús d’aquesta aplicació cal que sol·licitin prèviament l’alta del servei a la mateixa Policia Local. Aquesta nova eina no tindrà cap cost econòmic per als usuaris del servei. No hi ha limitació per poder utilitzar aquest servei, però un mateix telèfon no pot tenir associat més d’una llar, comerç o local.

El servei estarà operatiu en fase de proves a Altafulla el mes de març. En cap cas pretén ser substitutiu del telèfon general “112” ni de cap connexió a una central d’alarmes sinó un mitjà d’avís a la policia local més eficaç.