Un projecte sobre un web de turisme especialitzat en persones amb necessitats especials guanya el Yuzz Tarragona

Els nou projectes presentats per joves emprenedors tenien un alt component tecnològic i innovador

06.11.2014

El projecte YUZZ  té com objectiu promoure el talent dels joves que volen posar en marxa idees empresarials amb un alt component tecnològic i innovador i que atorga el Banc Santander. El premi, un viatge a Silicon Vally, arriba després de set mesos de feina durant els quals nou projectes de joves emprenedors d’entre 18 i 31 anys han desenvolupat els seus projectes empresarials de base tecnològica i han disposat de suport tècnic tant per part de l’equip del Tarragona Impulsa, del Voluntariado Senior de Asesoramiento Empresarial (SECOT) i de la Fundació Banesto. També han disposat d’un espai i material per al curs, des de maig fins a l’octubre, pel desenvolupament del seu projecte empresarial al centre Yuzz de Tarragona situat a l’edifici de Tabacalera.

El jurat ha estat aformat pel Banc Santander, el Centre d’Innovació Santander Empresa, SECOT i l’Ajuntament. Els promotors dels projectes sel·leccionats en els diferents centres Yuzz d’Espanya viatjaran una setmana a Silicon Vally, a Califòrnia, per conèixer de primera mà el principal referent internacional en innovació.

  • FUNTRIP4ALL, de Núria Valero. Guanyadora de YUZZ Tarragona 2014. La primera plataforma-web a Europa de turisme i oci creatiu, especialitzat en persones amb necessitats especials, que connecta turistes amb gent local amb els seus mateixos interessos, professionals o amateurs, amb o sense discapacitat.
  • C·IT, d'Alex Cruz. Segon classificat YUZZ Tarragona 2014.  C·IT és una empresa de base tecnològica que té com a objectiu millorar substancialment la seguretat de conductors de motocicletes d’alta cilindrada fent especial incidència en la il·luminació.
  • PEQUEÑOS INGENIEROS, d'Adià Garcés i Vasil Nikolaev. Pequeños Ingenieros es dedica a apropar a la ciutadania la ciència i la tecnologia de forma atractiva, incentivant vocacions científico-tècniques especialment entre els joves. Mitjançant diverses tecnologies, com la impressió 3D, la robòtica, etc. Realitzen activitats extraescolars en centres educatius, accions de suport al professorat en els seus cercles escolars i accions de divulgació científica entre els que destaca el projecte Innovajove. Guanyadors del Premi Consell Social de la URV com a millor idea emprenedora.
  • TECNOESPAI, de Miquel Jorge i Pablo González. TecnoEspai és un servei de fabricació digital que centra la seva activitat en la impressió 3D, el escaneig 3D, el modelatge 3D i la realització de tallers, conferències i assessoria relacionada amb els àmbits descrits. Oferint un servei de personalització total al client. Seleccionats entre els 10 millors projectes a la trobada nacional de YUZZ Espanya.
  • WAITLESS, d'Adrián Barriuso, Javier Linares i Jordi Andreu. Introdueix les tauletes digitals (dispositius dissenyats per Waitless) en cadascuna de les taules dels restaurants que permeten als clients consultar la carta, realitzar comandes i fer els pagaments. El client guanya en usabilitat, facilitat, confort i servei. Waitless també és una eina útil pel restaurador, i divertida per al seu client, i que a més és senzilla i interactiva. Guanyadors del Premi Consell Social de la URV com a millor idea emprenedora i del Premi ReusEmpresa 2014.
  • INCAMP, de Isabel Martorell i Fabrizio Cocirio. Plataforma web 2.0 per al desenvolupament del turisme gastronòmic de qualitat al Camp de Tarragona que treballa amb l’objectiu de promoure als operadors del sector gastronòmic i del sector turístic així com vendre paquets turístics organitzats d’acord amb els operadors de la plataforma.
  • OVLIQUA, de Jordi Andreu i Xema Cardona. Una web multilateral que facilita la contractació de personal d’assistència a domicili, oferint tota la informació i transparència. L’objectiu és oferir a les famílies una eina ràpida, àgil i senzilla que els ajudi a seleccionar el millor professional per al seu cas.
  • TARRTUR, d'Antoni Pujol i Verònica Muelas. El negocio consisteix en crear un portal turístic (web+app) de la ciutat de Tarragona ampliable a tota la província que permetrà fer als usuaris rutes turístiques personalitzades. Tots els continguts estaran dissenyats perquè s’adaptin a les necessitat de cada usuari i comptarà amb una guia comercial, agenda cultura i notícies de la ciutat.
  • PORTAL ESPORTIU, d'Imanol Rico. Portal Esportiu és una plataforma web que neix amb el fi de proporcionar a la població un espai al qual acudir per a tot el relacionat amb l'esport local. En base a la futura realització dels Jocs del Mediterrani en el 2017 a Tarragona i amb la intenció de comunicar totes les accions i entitats que actuen al territori. 

Tarragona Impulsa oferirà als primers classificats un acompanyament personalitzat d’un professional en l’acceleració d’empreses al llarg de tot un any.

El proper mes desembre, un jurat integrat per representants d’entitats col·laboradores del Programa Yuzz, Banco Santander i el CISE, sel·leccionarà els tres millors projectes nacionals dels 24 guanyadors locals de cadascun dels centres Yuzz que hi ha a Espanya.