Un grup de Facebook permet compartir la memòria del final de la Guerra Civil a Tarragona

13.01.2015

L'acabament de la Guerra Civil a Tarragona es commemora el dia 15 de gener. Enguany es compleixen 76 anys d'aquell esdeveniment i l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona i la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona han posat en marxa un grup a Facebook que vol recollir imatges, textos i documents relacionats amb aquest moment de la història local. Es vol així reconstruir, entre tots plegats, la memòria col·lectiva.

Redacció TINET. El grup creat a Facebook pemet recollir i compartir documentació diversa relacionada amb aquest moment històric. Es vol així comptar amb un fons creat a partir de les aportacions de particulars i posar-les a l'abast de tothom per a dibuixar de manera més completa i rica aquest punt determinant d'un període tràgic i convuls de la història de la ciutat.  Les persones que en disposin poden compartir imatges, textos, documents, cartells, records, cartes des del front o des de la presó, experiències transmeses pels avis o els pares, impressions... al voltant de tot el que va significar per Tarragona i els seus ciutadans la Guerra Civil espanyola i la immediata postguerra.

Paral·lelament, des d’aquest grup també s’informa sobre el programa d’activitats que es desenvoluparà  fins el dia 30 de gener. L’objectiu final, a més a més de compartir aquesta commemoració, serà la realització d’una exposició virtual amb tot el que s’aporti. Els organitzadors han fet una crida a totes aquelles persones que vulguin compartir els seus documents i records per a reconstruir entre tots plegats la memòria col·lectiva d'aquest moment de la història de la ciutat.