Un bar anglès instal·la un escut inhibidor de senyal de mòbil per socialitzar els clients

03.08.2016

Redaccio TINET / Agències. Un bar del Regne Unit ha decidit combatre el fenomen de l'ús indiscriminat dels mòbils als establiments on suposadament les persones queden i es reuneixen per relacionar-se directament i cara a cara. Es tracta del local Gin Tub Hove, al comtat d'East Sussex, al sud d'Anglaterra.

El seu propietari, Seteve Tyler, ha construït una mena d'escut (Faraday cage) que envolta parets i sostre i que inhibeix les ones electromagnètiques i, per tant, el senyal del telèfon mòbil. La intenció és, segons Tyler, forçar els clients a interactuar al món real i a socialitzar-se amb aquells amb els quals han decidit trobar-se, en comptes de fer-ho amb aquells que no són físicament al davant.

La comunicació, però, és ben possible en aquest establiment. A més de la xerrada directa amb els companys de taula i els clients del bar, el seu propietari ha instal·lat telèfons clàssics, d'aquells que necessiten marcar els números amb un disc que gira, que permeten contactar per aquesta via amb persones d'altres taules o fer comandes a la barra.

Les persones amb necessitat o urgència per contactar telefònicament amb l'exterior poden sortir a l'àrea de fora de l'establiment per a fer-ho.

La iniciativa ha tingut una àmplia repercussió als mitjans de tot el món, com ara la BBC, que s'han fet ressò d'aquesta singular creuada per posar les relacions personals reals per davant de les comunicacions virtuals.