Un 40% més d'atacs informàtics i més d'un terç d'ordinadors infectats al món

28.05.2015

Cada dia es produeixen més de 225.000 nous ciberatacs al món, una xifra que suposa un creixement del 40 per cent a nivell global respecte les dades del primer trimestre de l'any anterior. A més, un 36,51% d'ordinadors estan infectats al món, 6 punts més que l'any passat.

Redacció TINET / Agències Així ho ha revelat l'informe PandaLabs, elaborat per Panda Security, amb l'objectiu d'analitzar les principals amenaces que han sorgit i s'han produït a internet durant el primer trimestre de l'any, segons un comunicat remès avui per aquesta empresa de seguretat.

Aquest document assenyala que la ràtio d'infeccions a nivell mundial ha estat del 36,51%, sis punts més que en el mateix període de 2014.

L'Estat espanyol se situa per sobre d'aquesta mitjana amb un 38,37% d'ordinadors infectats, encara que la Xina continua al capdavant de la llista, seguida per Turquia i Perú.

Entre els països amb menor índex d'infecció es troben els europeus: Noruega (22.07%) lidera el llistat de 10 de països amb menys infeccions i tant Dinamarca com Finlàndia estan per sota de la mitjana.


      Punts del planeta amb més ordinadors infectats

Les xarxes socials i els dispositius mòbils, nova font d'entrada de virus i programari maliciós

L'extorsió directa, els xecs regal en xarxes socials i els missatges de text a dispositius Android són algunes de les tècniques que més utilitzen els cibercriminals per enganyar les seves víctimes, segons expliquen en un comunicat. A més, les dades recollides han confirmat que els cibercriminals creen variants de 'malware' o codi maliciós ja creat per evitar la detecció per part dels laboratoris d'antivirus. L'informe mostra que els troians continuen sent l'amenaça creada més comú i, per tant, la que més infecta als usuaris.