Twitter bloquejarà temporalment comptes amb piulades ofensives o que incitin a la violència

La xarxa de microblogging ha endurit la seva política contra els abusos i ha engegat noves accions per a bloquejar i aturar els usuaris que amenacen o promouen la violència

22.04.2015

Twitter podrà bloquejar durant un temps específic els comptes dels usuaris que facin piulades amb contingut ofensiu o violent i exigir-los que eliminin determinat contingut. A més, aplicarà un mètode per a detectar tuits d'aquest tipus basant-se en similituds amb d'altres que ja han estat eliminats en el passat. Són només alguns dels canvis que Twitter acaba d'anunciar que aplicarà per a evitar que s'utilitzi la seva xarxa de microblogging per a dur accions ofensives,  assetjadores o que incitin a la violència.

Montse Jaraba / Redacció TINET. La companyia vol posar fre, així, a les conductes que tot sovint han creat alarma i que han posat en qüestió la capacitat per aturar comportaments que xoquen directament amb les normes  que la pròpia empresa insta a complir als usuaris, en el moment de donar-se d'alta.
"Creiem que els usuaris han de sentir-se segurs a Twitter per a poder expressar-se lliurement. Hem d'assegurar-nos que no hi ha veus silenciades per por a parlar. Per aquest motiu, avui anunciem les nostres darreres actualitzacions pel que fa a accions i política que ens han d'ajudar a continuar desenvolupant una plataforma en què els usuaris poden relacionar-se amb el món en general". Així s'anunciaven al blog de la companyia, aquest dimarts,  les novetats en matèria de política i accions adreçades a frenar els abusos i les conductes amenaçadores a la xarxa de microblogging.

Els canvis van en dues direccions: el contingut prohibit i en com fer complir les normes en aquesta matèria. Pel que fa a la política d'amenaces violentes,  aquesta s'amplia. A més de les amenaces directes i específiques contra d'altres, a partir d'ara també es tindrà en compte el fet de promoure la violència contra d'altres.

En relació a les accions concretes que Twitter pot exigir, hi ha la de requerir als usuaris a eliminar continguts o verificar el seu número de telèfon. A més, ara també s'incorpora una altra que permet a Twitter bloquejar els comptes que consideren que abusen i infringeixin les normes, durant períodes específics de temps. Segons la companyia, aquesta opció permet reaccionar en diferents contextos, sobretot quan diversos usuaris decideixen començar a assetjar a una persona o grup de persones.

Twitter també esmenta una nova funcionalitat que ajudarà a identificar tuits sospitosos de contenir alguna forma d'abús i limitar el seu abast, i per tant, la capacitat de provocar dany a d'altres. Aquesta funcionalitat tindrà en compte tuits semblants que ja hagin estat identificats en el passat com a nocius. No n'han transcendit fins ara, però,  més detalls sobre com s'aplicarà aquesta nova funcionalitat.

Twitter és la tercera xarxa social més utilitzada al món i compta en l'actualitat amb més de 284 milions d’usuaris.