Tarragona Smart Cities se suma al ClústerTIC Catalunya Sud per coliderar l'equip de Smart Cities del TicSud

10.12.2014

Els regidors Javier Viallamayor i Marc Arza durant la roda de premsaRedacció TINET / Aj. de Reus. La Fundació Tarragona Smart Cities (FMSC) es va sumar aquest dimarts al Clúster TIC Catalunya Sud amb la finalitat de coliderar l'equip de Smart Cities del TicSud. L'acte, presidit pels regidors Marc Arza, titular de Promoció Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, i Javier Villamayor, tinent d'alcalde dels Jocs del Mediterrani 2017 i Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament de Tarragona, va servir per endegar el full de ruta dels propers anys amb la finalitat de potenciar i donar a conèixer les principals línies d'actuació de les Smart Cities del Mediterrani.

Aquestes principals línies d'actuació són les següents:

  • Fomentar la cultura de l'aigua basada en un ús sostenible i responsable 
  • Dissenyar una nova estratègia sostenible en mobilitat
  • Potenciar una nova línia en salut i nutrició per mitjà de l'ús de l'espai públic
  • Posar en valor al patrimoni i el turisme com a motors econòmics de la zona i aplicar l'ús de les noves tecnologies per potenciar el seu creixement
  • Impulsar l'estalvi i l'eficiència energètica

Prèviament, representants de la FMSC i del TicSud es van reunir en una sessió de treball on la FMSC va presentar les línies de treball de la Fundació (Aigua, Mobilitat, Eficiència Energètica, Salut i nutrició, Patrimoni i Turisme). A més, es van posar en comú les bases i actors per construir un projecte Smart Regió a Catalunya Sud. L’objectiu d’aquest grup de treball de Smart Cities és identificar, obtenir finançament i realitzar projectes col·laboratius en l’entorn de les ciutats inteligents, siguin de recerca o bé d’aplicació directa als mercats. El grup de treball Smart Cities, liderat per Alsys i la FMSC, està format per una vintena de empreses TIC del territori.

Durant la roda de premsa, Arza va posar de relleu que un dels principals objectius és "concretar acords, treballar plegats i captar fons econòmics europeus pels diferents sectors TIC del Camp de Tarragona". En aquest mateix sentit, el nou regidor de Promoció Econòmica i Ocupació va assenyalar que en les properes setmanes es programarà una nova reunió tècnica de cara el mes de gener amb la finalitat de concretar els projectes a desenvolupar durant el 2015.

Així mateix, Javier Villamayor va insistir que "la col·laboració ente les dues ciutat han d'esdevenir espais d'innovació especialitzats". De fet, el regidor de l'Ajuntament de Tarragona va assegurar que "les sinèrgies entre les dues ciutats han de generar territoris especialitzats, competitius i que generin valor afegit"

La Fundació Tarragona Smart Cities (FTSC) està formada per l'Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i petites empreses del sector privat. El Clúster TIC, ubicat a l'edifici de TecnoRedessa, està format per més d'una vintena d'empreses.

L'acció d'aquest dimarts se sumen a les iniciades en els darrers mesos pels dos consistoris amb la finalitat de potenciar les relacions entre les dues ciutats.