Tallers de prevenció de ciberassetjament als instituts de la Conca de Barberà
Redacció TINET. Els serveis socials bàsics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, durant aquest curs escolar i amb la col·laboració dels instituts de la comarca (Martí l’Humà i Mare de Déu de la Serra, de Montblanc; Joan Amigó i Callau, de l’Espluga de Francolí, i Joan Segura i Valls, de Santa Coloma de Queralt), han organitzat un taller de prevenció del ciberassetjament i l’assetjament escolar per als estudiants d’ESO.
Les sessions es porten a terme a través de dinàmiques de grup i van a càrrec de l’educadora social de la unitat de tractament del municipi i la psicòloga del servei. El cicle de tallers es va iniciar el 24 de novembre del 2014 amb el grup de 2n A, i el passat dijous, 15 de gener, s’ha desenvolupat amb els alumnes de 2n B de l’institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí.
L’objectiu dels tallers és donar a conèixer què és l’assetjament i el ciberassetjament escolar, quins tipus hi ha, qui hi intervé, com actuar i les conseqüències que té aquest en els adolescents, per tal de prevenir possibles situacions i treballar directament amb els casos dins l’àmbit formatiu.
El taller està tenint molt bona resposta per part de l’alumnat a la vegada que ha permès iniciar un treball en xarxa entre professionals, per tractar des de diferents àmbits la problemàtica de l’assetjament i unificar disciplines de l’educació formal i la no formal.