Tallers de prevenció de ciberassetjament als instituts de la Conca de Barberà

21.01.2015

Redacció TINET. Els serveis socials bàsics del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, durant aquest curs escolar i amb la col·laboració dels instituts de la comarca (Martí l’Humà i Mare de Déu de la Serra, de Montblanc; Joan Amigó i Callau, de l’Espluga de Francolí, i Joan Segura i Valls, de Santa Coloma de Queralt), han organitzat un taller de prevenció del ciberassetjament i l’assetjament escolar per als estudiants d’ESO.

Les sessions es porten a terme a través de dinàmiques de grup i van a càrrec de l’educadora social de la unitat de tractament del municipi i la psicòloga del servei. El cicle de tallers es va iniciar el 24 de novembre del 2014 amb el grup de 2n A, i el passat dijous, 15 de gener, s’ha desenvolupat amb els alumnes de 2n B de l’institut Joan Amigó i Callau de l’Espluga de Francolí.

L’objectiu dels tallers és donar a conèixer què és l’assetjament i el ciberassetjament escolar, quins tipus hi ha, qui hi intervé, com actuar i les conseqüències que té aquest en els adolescents, per tal de prevenir possibles situacions i treballar directament amb els casos dins l’àmbit formatiu.

El taller està tenint molt bona resposta per part de l’alumnat a la vegada que ha permès iniciar un treball en xarxa entre professionals, per tractar des de diferents àmbits la problemàtica de l’assetjament i unificar disciplines de l’educació formal i la no formal.