Taller d'iniciació a la Viquipèdia a la Biblioteca Central de Reus

20.01.2015

La Biblioteca Central de Reus ofereix aquest dimecres un taller d'iniciació a la Viquipèdia adreçat a les persones interessades a conèixer els procediments per aportar continguts a aquesta enciclopèdia col·laborativa virtual. El taller es començarà a les 18:00h i l'impartirà Lluís Madurell, membre de l'entitat Amical Wikimedia.

Redacció TINET / Ajuntament de Reus El taller es desenvoluparà a la Biblioteca Central de Reus (carrer de l'Escorxador, s/n) i és gratuït i obert a tothom. Encara hi ha places disponibles i les inscripcions es poden fer a través del web de la biblioteca (biblioteca.reus.cat).

D'altra banda, aquest dimarts a la tarda, la BCR és l'escenari d'un nova sessió del seminari sobre biblioteques infantils organitzat conjuntament amb el CRP Baix Camp i adreçat a professionals de la docència i les biblioteques. Gràcies a la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, avui Glòria Gorchs, bibliotecària de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, parlarà de la selecció de llibres i els laboratoris de llibre infantil.

El Setmanari Reus, en versió digital
Des d'aquest mes de gener ja es poden consultar virtualment els exemplars del període 1952-1964 de la publicació Reus. Semanario de la ciudad, que es preserva a la Biblioteca Central Xavier Amorós. La digitalització ha anat a càrrec de l'Arxiu Comarcal del Baix Camp, que ha posat a disposició de la plataforma XAC Premsa (Xarxa d'Arxius Comarcals) aquesta versió digital del setmanari reusenc. És previst que progressivament es vagi ampliant la digitalització d'aquesta publicació fins arribar a l'any 1986.

El setmanari “Reus” és una eina complementària per al coneixement i la recerca sobre la història de la ciutat i la comarca. Els fitxers ofereixen la possibilitat de realitzar cerques de text lliure a través de la funcionalitat OCR.

Aquesta capçalera s'ha afegit a l'hemeroteca històrica consultable des d'Internet de la qual disposa la Biblioteca Central de Reus. Actualment ja és possible consultar publicacions com Diario de Reus (1897-1931), Foment, Lo Somatent: diari regionalista o Las Circunstancias.