Suport europeu a un projecte reusenc que impulsa l'aprenentatge d'idiomes online i la moblitat laboral

"Obre la porta a Europa” serà una plataforma e-learning que permetrà millorar el coneixement d’idiomes a persones que necessitin noves oportunitats laborals tant aquí com a l’estranger

24.11.2014

Una empresa reusenca, DS Consulting, ha aconseguit finançament de la Unió Europea per tal d’impulsar una plataforma educativa a través de la xarxa, el que es coneix com a plataforma e-learning, que permetrà l’aprenentatge d’idiomes a persones que es trobin en situació d’atur i vulguin millorar les seves capacitats laborals o estiguin pensant anar a treballar a altres països europeus.

Aquesta plataforma en xarxa, que permetrà arribar potencialment a 5.000 alumnes de diversos països, vol ser un punt de trobada entre professors i alumnes a través d’eines d'ensenyament i materials d'aprenentatge innovadors amb la finalitat de millorar la qualitat de l'educació i formació d'adults. L’empresa reusenca, en concret, vol arribar a mil ciutadans de la demarcació de Tarragona.

Cursos d’idiomes a través de jocs, biblioteca i aules virtuals i xarxa social d’alumnes

El projecte preveu que la plataforma contingui cursos d'idiomes basats en el joc en anglès, francès, alemany, italià, espanyol, búlgar, letó, polonès i turc. També hi haurà una aula virtual, una xarxa social “Melting Pot”, on es podran fer intercanvis o tàndems lingüístics entre estudiants de llengües estrangeres i parlants nadius, i una biblioteca de recursos per als professors i estudiants on s’hi podran trobar materials lingüístics, informació intercultural i una secció que donarà informació sobre el mercat laboral de cada un dels països europeus on es parlen aquests idiomes.

Aquesta plataforma contribuirà a facilitar la mobilitat en el mercat laboral dins de la Unió Europea, així com a promocionar els diferents idiomes europeus, amb més o menys parlants utilitzats dins de la Comunitat Europea. També proporcionarà als professors nous mètodes per millorar el coneixement de llengües estrangeres per a l’ús en l’àmbit laboral, i fomentar la cooperació internacional entre les organitzacions actives en els camps de l’educació d’adults de diferents països europeus.
Un projecte cooperatiu

De fet, el projecte, anomenat “Obre la porta a Europa”, està participat per set organitzacions europees, tant empresarials com institucionals, i que es mouen en els àmbits de l’educació d’adults, tant en formació reglada com en formació ocupacional i continuada, o la inclusió social. Així, a més de la reusenca DS Consulting, que és l’encarregada d’impulsar i coordinar el projecte, hi participen les universitats Collegium Balticum (Polònia) i la Universitat d’Uçak (Turquia), així com les empreses Les Cultures (Itàlia), EFP Wisamar (Alemanya), LatConsul (Letònia) i Nikanor Centre (Bulgària).

Aquest projecte porta implícit també, per tant, el foment de la cooperació entre les diverses organitzacions, a la vegada que permetrà que cada una d’elles pugui millorar els serveis educatius i la qualitat dels programes educatius que donen actualment, podent oferir cursos especialitzats en diferents idiomes dins les seves comunitats locals.

Suport de l’Ajuntament
Les diverses organitzacions que participen en el projecte s’han trobat per primera vegada a Reus per posar-se a treballar en la realització d’aquest projecte. Aquesta trobada és, de fet, el tret de sortida per a desenvolupar-lo.