Softcatalà estrena disseny i renova continguts de la seva pàgina web

11.04.2016

Softcatalà ha actualitzat la seva pàgina web amb un disseny renovat i amb continguts i serveis ampliats. Durant l’any 2015, el web de  va rebre 4,8 milions d’usuaris que van generar 23 milions de pàgines vistes.

 Com a part del nou projecte web s’han reorganitzat els continguts en tres eixos:

  • Recursos i serveis, on els usuaris trobaran els serveis que ofereix Softcatalà, com el traductor, el corrector, diccionaris o directoris de programes i aparells.
  • Coneixeu Softcatalà, on s’explica què és Softcatalà, com s’organitza, en què treballa i qui són els seus membres.
  • Col·laboreu amb l’associació, on es detalla com col·laborar en els diferents projectes de Softcatalà.

El disseny nou utilitza tecnologia responsiva que permet que la web s’adapti a ordinadors d’escriptori, mòbils i tauletes de manera dinàmica i automàtica. A més, s’ha reduït significament el nombre d’anuncis de publicitat, que ara es restringeixen a les cinc pàgines més visitades a fi de millorar l’experiència d’usuari en la resta del web.

Continguts renovats

Durant el procés de creació del web se n’han renovat i actualitzat exhaustivament els continguts. S’han creat nous continguts per explicar amb més detall què és Softcatalà i com col·laborar-hi, i s’ha revisat completament la informació dels més de 30 projectes en què treballa l’organització.

S’ha revisat el directori de programes, que conté més de 250 programes en català, el 30% dels quals s’ha actualitzat. En la guia d’aparells, s’ha ampliat el nombre d’ordinadors i mòbils en català amb un total de 50 dispositius nous registrats.

El web nou de Softcatalà ha estat desenvolupat per prop d’una dotzena de membres de l’associació que durant 18 mesos han treballat en definir una arquitectura de continguts, un disseny web nou, un nou sistema de continguts, una migració de dades i l’actualització de tot el contingut relacionat.

Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per la normalització de la llengua catalana en el sector informàtic, Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta. Per a més informació sobre els programes traduïts i els projectes de l’associació, podeu consultar el seu lloc web a http://www.softcatala.org.