Reus i Cambrils ja poden fer el pagament de la zona blava amb el mòbil

24.02.2016

Els ajuntaments de Reus i Cambrils –a través de les empreses municipals Reus Mobilitat i Serveis i Aparcam– han posat en marxa una nova aplicació per facilitar el pagament de l’estacionament a la zona blava de les dues ciutats a través de dispositius mòbils.

Redacció TINET. Els usuaris podran pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’usuari pot localitzar fàcilment el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent. El sistema permet seleccionar manualment el lloc de l’estacionament, en cas de possible error del GPS.

Pagar només pel temps real d’estacionament i avisos quan es passa el temps màxim

Una de les novetats que introdueix l’aplicació és que els usuaris només han de pagar la zona blava pel temps exacte d’aparcament del vehicle: cal activar l’aplicació en el moment de l’estacionament –”iniciar estada”– i desactivar-la quan es torni al vehicle –”finalitzar estada”.

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos –es pot programar amb fraccions de temps que van des dels 5 minuts a l’hora– que notifica a l’usuari quan s’està a punt de sobrepassar el temps màxim autoritzat d’estacionament. També permet activar el tiquet fora de l’horari de regulació –migdia, nit o festiu– i el temps comença a comptar quan s’inicia l’horari regulat. Sempre cal finalitzar l’estacionament quan s’arriba al vehicle i, en cas de superar el temps màxim permès en cada zona, es podrà anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació.

Aparcar permet donar d’alta més d’un vehicle amb un mateix compte d’usuari, en aquest cas només cal discriminar la matrícula i el vehicle que estem aparcant abans d’activar cada període d’estacionament. A la vegada, també és possible donar-se d’alta amb el mateix c ompte d’usuari en diversos dispositius mòbils, en el cas d’una família o d’una empresa, per exemple. Tot i que l’usuari només pot tenir un tiquet vigent des del mateix terminal.

Apta per als usuaris de zona blava de Reus i de Cambrils

L’aplicació serveix tant per als usuaris de la zona blava de Reus com de Cambrils, fruit de l’acord de col·laboració a què van arribar els ajuntaments de les dues ciutats l’any passat per al desenvolupament de projectes Smart City.

Per part dels usuaris només caldrà baixar-se una vegada l’aplicació i estar donat d’alta per aparcar indistintament a qualsevol punt de zona blava de la ciutat de Reus o de Cambrils. El servei de geolocalització ja situarà el vehicle al lloc corresponent i adaptarà els horaris i les tarifes de pagament de cada carrer i població.

Per poder posar en marxa Aparcar, Reus Mobilitat i Serveis i Aparcam han incorporat nous terminals per a la vigilància de la zona blava, preparats per detectar els vehicles aparcats correctament amb tiquet virtual. Aquests terminals han funcionat durant tres mesos en període de proves per testar la nova aplicació i detectar-ne les possibles errades.

L’aplicació que estrenen conjuntament Reus i Cambrils s’ha desenvolupament íntegrament amb tecnologia pròpia i amb l’objectiu de ser una eina àgil, pràctica i fàcil d’utilitzar.

En el cas de Reus, Aparcar també ofereix informació a temps real de les places disponibles als aparcaments municipals, a quina distància es troben i com arribar-hi a través de Google Maps. A la llarga, per part de Reus Mobilitat i Serveis, l’aplicació es renovarà perquè també permeti pagar als aparcaments municipals de Reus o activar les estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. L'aplicació està disponible per a android i iOS. Podeu accedir al tutorial per saber com funciona.