Retalla imatges i text directament de la pantalla

Recortes. Una aplicació molt útil de Windows que pot haver-te passat desapercebuda.

24.11.2014

Retalla directament de la pantalla el tros d'imatge o text que t'interessi d'allò que estàs veient i captura'l com una imatge. Pots, a més, subratllar, fer comentaris, destacats... i un cop fet això, copiar-ho, guardar-ho i enviar-ho. Tot, sense moure't de la pantalla original i sense obrir programes de retoc d'imatge. Qui et permet fer totes aquestes accions és un simple accessori de windows recortes, que pot haver-te passat per alt però que un cop l'utilitzis no tardaràs ni un segon a posar en lloc visible. Et convidem a fer-lo servir. És molt senzill, tant, com útil i profitós.

Busca'l a l'explorador de windows. Apareixerà a l'apartat de programes

Quan el seleccionis t'apareixerà un petit quadre amb opcions. Tria "nuevo" per fer un primer retall de la imatge o el  text que tens a la pantalla. Selecciona amb el ratolí la porció de pantalla que vols capturar. Un cop tens el retall, pots guardar-lo, copiar-lo, i/o enviar-lo per correu directament. Abans de fer-ho, també tens l'opció de fer destacats, subratllats o anotacions amb colors i traços diferents.

Ara ja pots triar l'opció que vulguis: copiar, guardar, enviar... i utilitzar el teu retall, modificat o no, per allò que t'interessi.