Recolzat per Anonymus, encriptat i de codi lliure. Així és Minds, "l'altre Facebook"

18.06.2015

Minds.com és la nova xarxa social que vol ser l'alternativa a Facebook aportant com a principal valor la protecció dels drets i les dades dels usuaris. Es tracta d'una xarxa de codi obert que encriptarà els missatges i bloquejarà les dades de governs i anunciants a partir d'un "software que respecta la teva llibertat i la teva privacitat" segons proclamen al lloc web on es presenta.

Es tracta d'una inciativa de Bill Ottman, cofundador de Minds qui planteja la seva proposta com una xarxa social xifrada que no vol obtenir benefici recollint dades dels usuaris. Ben al contrari, l'objectiu és xifrar tots els missatges per a què no puguin ser llegits i utilitzats pels governs o pels anunciants.

A més, aquesta xarxa social vol "recompensar" els usuaris, d'acord amb el seu nivell d'interacció, ja sigui valorant, comentant, o bé incorporant contingut. Aquells que siguin més actius veuran les seves entrades promocionades, de manera que aquest serà un criteri objectiu i transparet per aconseguir "donar veu a tothom".

En aquest sentit, la promoció dels continguts es farà a través de l'aplicació d'un algoritme públic a diferència de Facebook que utilitza un sistema "desconegut" de ponderació de l'activitat dels usuaris per afavorir la difusió dels seus continguts.

Minds.com està creat amb una tecnologia de codi obert que permet que qualsevol pugui contribuir al seu manteniment i disseny. El projecte compta amb el suport de Anonymus, que ha fet una crida a hackers, dissenyadors, creadors i programadors per a què col·laborin en el desenvolupament i la millora de Minds per a convertir-lo en un lloc que sigui, realment, de la gent fet per i per a les persones. La xarxa social està activa i hi ha una app per a Android i iOS.