Rebutgeu els missatges en nom de TINET o qualsevol entitat que us demana dades personals per correu. És phishing!

Alguns usuraris de TINET alerten que han rebut correus de la Xarxa Ciutadana reclamant dades personals dels comptes. Són falsos. Es tracta d'un nou cas de phishing.

12.01.2016

Alguns usuaris de TINET han alertat d'un nou cas d'intent de phishing utilitzant el nom de la Xarxa Ciutadana. Us alertem que es tracta d'un engany. En cap cas TINET demana dades de comptes o informació personal per correru electrònic. Si rebeu un d'aquests correus electrònics, ignoreu-lo. En cap cas l'heu de contestar.

Redacció TINET. El correu que han rebut alguns usuaris demana que es facilitn dades del compte de correu, com ara la contrasenya i informació personal, per a poder actualitzar la base de dades. S'avisa, a més, que en cas contrari el compte de correu quedarà inactiu. Es tracta d'un engany i és fals. TINET ni realitza aquest tipus de comprovacions, ni està actualitzant dades, ni en cap cas les demana mai per correu electrònic. 

El 'phising' és una estafa informàtica. El ciberdelinqüent es fa passar per una empresa o institució de confiança i, a través d'Internet, intenta enredar la víctima perquè aquesta li faciliti informació confidencial necessària per sostreure diners. Es tracta d’un delicte que va a l’alça, i que té ja més d’una dècada d’història. El terme phishing prové de la paraula anglesa "fishing" (pesca), fent al· lusió a l'intent de fer que els usuaris "mosseguin l'ham".

Trobareu molta més informació sobre aquest tipus d'engany en aquesta informació, que inclou consells per a detectar-lo, pautes per actuaren cas de rebre algun d'aquestes correu i aplicacions i programes específics per a evitar-lo .