Quants amics tenim a Facebook? Un estudi conclou que, en realitat, ben pocs

L'estudi d'un professor de psicologia evolutiva de la Universitat d'Oxford conclou que només podrem comptar amb 4 amics de Facebook quan ens trobem en una situació de crisi

25.01.2016

Que el terme "amic" aplicat al llistat de contactes de Facebook feia desvirtuar el significat d'aquesta paraula era fins ara assumit per tothom. El fet és que un estudi fet per un professor de Psicologia Evolutiva de la Universitat d'Oxford posa al descobert -en dures i fredes xifres- aquesta realitat. Segons el professor Robin Dunbar, la mitjana d'amics a Facebook és de 150, dels quals, només 27% són realment amics.

Redacció TINET. La majoria dels vostres "amics" de Facebook no estan interessats, realment, en allò que us passa i probablement no es preocuparan gaire pels vostres problemes, segons l'estudi elaborat pel professor de Psicologia Evolutiva Robin Dunbar, de la Universitat d'Oxford, al Regne Unit.

Moltes persones tenen centenars d'amics a Facebook. De fet, segons aquest estudi, la mitjana es troba entorn els 150. La realitat, és però, que a l'hora de la veritat, quan hi ha problemes només podrem comptar amb l'ajuda de quatre d'ells, de mitjana.

L'estudi conclou que hi ha molt poca correlació entre tenir amics a les xarxes socials i poder comptar amb ells realment, o fins i tot parlar amb ells de manera regular. Segons Dunbar, si la mitjana d'amics a Facebook és de 150, només 14 d'ells expressarien algun tipus de suport en el cas de passar per un mal moment. Segons aquest estudi, tan sols el 27% dels amics de Facebook són realment amics.  A l'hora de fer una passa més enllà i ajudar realment en cas de necessitat, la xifra d'amics de veritat queda reduïda a quatre.

L'estudi, fet al Regne Unit entre una mostra de 3.375 persones de 18 a 65 anys permet establir que, malgrat els avantatges de la comunicació online, hi ha aspectes sobre les relacions personals que no poden ser substituïdes. Així, les relacions personals d'amistat requereixen, com a mínim de tant en tant, interacció real, cara a cara, per a poder mantenir-se en el temps.

Fonts: The Independent, Cnet, The Royal Society Open Science