Proven a la URV una app que garanteix places d'aparcament als vehicles d'alta ocupació

L’app SmartVAO permet crear i gestionar de manera fàcil grups d’usuaris que volen compartir vehicle i trajecte cap a Sescelades i els reserva una plaça d'aparcametn

23.03.2016

Durant tres mesos, usuaris de l’aparcament de les facultats de Química i Enologia del campus Sescelades han pogut utilitzar i posar a prova una aplicació, anomenada SmartVAO, que té com objectiu fomentar nous models de mobilitat més sostenibles.

Redacció TINET / URV El sistema premia als grups d’usuaris que comparteixen cotxe reservant-los una plaça de aparcament on aparcar. Les places, 10 en total, es localitzen totes al aparcament situat darrere la Facultat de Ciències Química de Sescelades de la URV.

El sistema ha estat desenvolupat per Cellnex Telecom en el marc del projecte europeu anomenat COMPOSE i ha esdevingut una de les proves pilot demostratives de l’ús de la plataforma en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

La prova ha permès  estudiar el comportament i la viabilitat en condicions reals de funcionament d'un model de mobilitat urbana més eficient i econòmic; un model basat en l'ús compartit del cotxe particular entre usuaris que es desplacen de manera regular cap un destí de feina habitual. La solució s’ofereix a l’usuari en forma d’app gratuïta per a dispositiu mòbil.