Presentació online del llibre que recull els relats guanyador i finalistes del 18è Premi TINET

La Tardor Literària de Tarragona, marcada per l'aniversari de la presència de Lorca a la ciutat, inclourà la presentació del llibre "Els noms de les vaques i altres contes"

13.10.2015

El Premi TINET de narrativa curta va ser pioner pel que fa a l'ús d'Internet, tant en la participació dels autors, com en la difusió de les obres guanyadores. Però a més de la versió online, no ha faltat mai l'edició en paper. Enguany, en el marc de la Tardor Literària de Tarragona, tindrà lloc la presentació del llibre físic "Els noms de les vaques" que recull el relat guanyador i les obres finalistes de la 18ena edició. Per primer cop, però, aquest esdeveniment enllaçarà amb la filosofia tecnològica del guardó gràcies a la difusió en streaming de l'acte a través del canal de Youtube de TINET i el web de TINET.

L'acte tindrà lloc a la Llibreria La Rambla de Tarragona el dia 11 de novembre a les 7 de la tarda i es podrà seguir en directe per streaming a través del canal de Youtube de TINET. A l'acte hi assistirà l'autora del relat guanyador, Nela Miralles i Puyol. La presentació del llibre, editat per Cossetània Edicions, s'integra en un ampli programa d'actes de la Tardor Literària de Tarragona.

Lorca a Tarragona i altres esdeveniments de la Tardor Literària

La Tardor Literària ver marcada, enguany, pel 80è aniversari de l'estada el poeta i dramaturg Federico García Lorca a Tarragona. Aquest fet va motivar l'any 2011 la publicació de l'obra "Lorca, la incògnita visita" de l'artista tarragoní Josep M. Rosselló.

Enguany, a més de fer una segona edició del llibre, a càrrec de l’editorial Silva, el mateix artista, Josep M. Rosselló, ha impulsat un seguit d’actes, amb la complicitat de molts creadors i entitats, que han donat lloc a una programació molt destacada i que s'inclou, amb veu i imatge pròpies dins de la Tardor Literària. Podeu consultar aquesta programació.

De la programació específica de la commemoració del 80è aniversari de la visita de Federico García Lorca a la ciutat, cal destacar l’exposició Òpera muda que es podrà veure al vestíbul del Teatre Tarragona, de Josep Maria Rosselló; així com la de Pedro Alba, una exposició-videocreació Lorca en la piel ubicada als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

Així mateix, entitats com la Reial Societat Arqueològica o Display, col·lectius Junkie Paython, també han organitzat mostres a l’entorn d’aquesta efemèride.

Pel que fa a la programació habitual de la Tardor Literària que s'ha donat a conèixer, es consolida el cicle de Lectures dramatitzades, fruit del treball conjunt de la Casa de les Lletres amb l’Escola de Lletres, i amb la col·laboració de la Coopertiva Obrera. També s'incorpora una nova edició del passatge del Terror Literari, que organitza la companyia Boikot Teatre, enguany dedicat a la figura de Bram Stoker, el creador de Dràcula i que com sempre tindrà lloc al Pretori romà.  L’acord amb la Biblioteca Pública de Tarragona,  permetrà assistir al cicle de lectura dedicat al Premi Pin i Soler.

A més de la celebració lorquiana,  un altre aniversari té ressò en el marc de la Tardor Literaria: els 50 anys de l’aparició del llibre Oda nova a Tarragona i altres poemes, de Joan Antònio i Guàrdies, que s'escau aquest 18 d'octubre. Amb aquesta efemèride s'iniciarà un període de record a aquest autor tarragoní, que es clourà l’any 2016, quan es compliran 50 anys de la seva mort.

Cal destacar, entre d’altres, la implicació de la Universitat, que com l’any passat amb el Quixot han programat una sèrie d’actes que sumen a la programació especial i també l’espectacle de la Temporada de Tardor, de TeclaSmith, Dejad el balcón abierto, basat en textos de Lorca i dirigit per Sergi Xirinacs. I com a iniciatives més curioses, també s’han programat una marató poètica i un concert a l’entorn de l’escriptor granadí.

Entre les dues programacions, sumen 27 actes i 5 exposicions i hi han intervingut  un total de 25 entitats, com a organitzadores, a les quals se’n sumen 9 com a col·laboradores. I una quarantena de creatius, artistes i escriptors, que han realizats creacions especialment per a aquests dos programes.