Presentació de Cosins llunyans i altres contes durant la Tardor Literària

15.10.2014

Cosins Llunyans i altres contes, el llibre que conté l'obra guanyadora del 17è Premi TINET de narrativa curta per internet i una selecció dels millors relats, es presentarà públicament el 28 d'octubre a la Llibreria de la Rambla de Tarragona.

Cosins llunyans és un relat carregat de “fina ironia i divertida representació del poder”, segons va destacar el jurat encarregat de concedir el premi. L’autor és Pau Berenguer Soriano (Sueca, 1978) professor de Geografia i Història d’educació secundària i Llicenciat en Història per la Universitat de València en l’any 2001.  La seva experiència laboral ha girat a l’entorn de l’arqueologia i l’ensenyament. Entre els anys 2001 i 2003 va fer d’arqueòleg a la fundació cultural Archäologishe Heimatkunde (Alemanya) i des de l’any 2005 és professor d’educació secundària. El 17è premi TINET ha suposat una aportació econòmica per al guanyador de  1.000 euros i l'edició de la seva obra per Cossetània Edicions junt amb altres 14 contes, també seleccionats pel jurat.

La presentació del llibre tindrà lloc dimarts 28 d’octubre, a les 19 hores, a la  Llibreria de la Rambla (Rambla Nova, 99). L'acte està organitzat per la Casa de les Lletres amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès, Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i Cossetània edicions. La presentació anirà a càrrec d’Albert Ventura, filòleg i escriptor.

Una vuitantena d'actes en una nova edició de la Tardor Literària

Enguany la Tardor Literària s’ha organitzat i es presenta des de la Casa de les Lletres i s'allarga en el temps: des d'octubre fins a mitjans de desembre,  amb una vuitantena d’activitats organitzades per 37 entitats i organismes de la ciutat, que ofereixen una intensa i variada programació.

D’entre les nombroses activitats n’hi ha de dedicades a donar a conèixer i per tant a presevar el patrimoni literari, com totes les que giren al voltant de la celebració del 400 aniversari de l’edició del Quixot apòcrif a Tarragona, o una nova edició de la Ruta Pin i Soler, a càrrec de l’APELLC i Imaginautes. Cal afegir tota l’activitat formativa en creació literària, que organitza l’Escola de Lletres i que enguany arriba per primer lloc a Torreforta. Així mateix, també s’inclouen les activitats adreçades a estimular la lectura, sobretot organitzades des de les biblioteques de la ciutat.

La Tardor Literària aglutina, a més, tota l'activitat programada al voltant dels premis literaris, tant els històrics promuguts i organitzats per l’Ajuntament de la ciutat, Òmnium Cultural del Tarragonès i el CNLT, com els més nous: joves.lit, que convoca l’APELLC. En el marc d'aquestes activitats, s'han prevists actes destinats a donar a conèixer l’obra de diferents autors, lectures dramatitzades que tindran lloc al Teatre El Magatzem, o lectures poètiques que tindran com a escenari el Cafè Metropol, dins el cicle Hipermetropoesia. L'àmplia oferta de la Tardor Literària inclou, també, l'emissió de programes radiofònics dedicats a la literatura; així com presentacions de llibres o de documentals, reflexions, conferències, etc.