Opera integra un bloquejador de publicitat molt més ràpid al seu navegador

Evitar que la molesta publicitat aparegui a les pàgines que visitem i fer-ho de manera ràpida és la raó de ser d'aquesta novetat d'Opera

14.03.2016

Opera s'ha convertit en el primer navegador web que incorpora en origen un bloquejador de publicitat i que anima els usuaris a fer-lo servir, assegurant que les pàgines trigaran a carregar-se molt menys.

Altres navegadors com Chrome o Firefox permeten incorporar plugins com AdBlock. Es tracta de petits programes que realitzen aquesta funció de bloquejar la publicitat que apareix a les pàgines web. Per obtenir aquest benefici, però, l'úsuari ha de veure enlentit el procés de càrrega de la pàgina web que visita.

Aqui és on la novetat d'Opera resulta especialment atractiva. I és que aquest històric navegador ha incorporat aquesta característica al software de la darrera versió, tant per a Mac Os com per a Windows. Els seus responsables asseguren que això els ha permès reduir d'un 90% el temps de càrrega de les pàgines. La característica està disponible a la nova versió del navegador per a desenvolupadors que us podeu descarregar de manera gratuïta.

Bloquejar els molestos anuncis que apareixen a les pàgines web pel seguiment que es fa de l'activitat dels usuaris és una qüestió que ocupa i preocupa a molts internautes. Opera vol fer més fàcil plantar cara als anuncis que ens persegueixen a les pàgines web de manera intrusiva, tot i que això topa amb la voluntat del món del màrqueting online que basa el seu negoci, precisament, en "personalitzar" la seva publicitat. Aquest vídeo us explica com funciona aquesta nova característica del navegador.