Obertes les convocatòries de la TINETaula i la TINETescola

Les activitats formatives de TINET aprofundeixen en les habilitats d’ús de les noves tecnologies entre els ciutadans i difonen un ús segur i responsable d’Internet entre els usuaris més joves

29.06.2015

Els ajuntaments, les escoles i els instituts de secundària interessats ja poden fer les sol·licituds de les respectives convocatòries de la TINETaula i la TINETescola. En total, es preveu la realització de trenta tallers per a escolars de primària i alumnes d’ESO, en el cas de la TINETescola, i el desenvolupament de quaranta activitats formatives per als ciutadans, en el cas de la TINETaula. Els terminis finalitzen a mitjans de juliol.

Redacció TINET. La Diputació de Tarragona, mitjançant TINET, posa a l’abast dels ajuntaments i dels centres educatius de la demarcació les activitats formatives de la TINETaula i la TINETescola. La primera es una activitat adreçada als ciutadans per a assolir els coneixements i la pràctica ordinària per a l’ús de les noves tecnologies, centrant-se en dispositius mòbils i els recursos que ofereix Internet. La segona és un taller formatiu destinat a promoure l’ús responsable d’Internet entre els usuaris més joves de les noves tecnologies.

La TINETaula s’ha preparat per als ajuntaments de fins a 4.000 habitants i poden sol·licitar l’activitat sempre i quan habilitin una aula amb connexió a Internet. Pel que fa als centres educatius interessats en els tallers de la TINETescola, aquests han de pertànyer a municipis de menys de 6.000 habitants.

La TINETaula a Gandesa, l'any 2014La TINETaula, una activitat formativa en Internet i en TIC

L’activitat de la TINETaula s’adreça als habitants dels municipis de la demarcació de Tarragona de menys de 4.000 habitants. Té una durada de 9 dies i consisteix en impartir dos cursos amb temàtica diferenciada: "Internet multidispositu" i "Participa a les xarxes socials".

L’objectiu global dels cursos de la TINETaula és aportar als alumnes els coneixements bàsics i les habilitats necessàries per a desenvolupar-se amb èxit amb les TIC i Internet, sigui en dispositius de sobretaula i portàtils, com en tauletes i telèfons mòbils.

La TINETescola, un taller educatiu per a estudiants

Creat per als alumnes de 4t, 5è i 6è de Primària i de 1r i 2n de Secundària, la TINETescola consisteix en un taller sobre Internet, que aten els conceptes bàsics, la navegació amb seguretat i les bones pràctiques a la Xarxa.

L’objectiu de la TINETescola és aportar coneixements bàsics sobre Internet i la navegació segura i eficient en les primeres edats d’accés a la Xarxa i aprofundir en els riscos i la seguretat en edats successives. A més, als alumnes de secundària es vol fer una primera aproximació a la conducta dels ciberassetjament, aportant recursos i eines per evitar conductes d’aquest tipus.

Normes reguladores i terminis de presentació de sol·licituds

Les normes reguladores de les noves convocatòries es poden consultar al web de TINET, a l’apartat de Formació, on també es troba el full de sol·licitud. En el cas de la TINETaula l’enllaç és www.tinet.cat/formacio/tinetaula i en el cas de la TINETescola és www.tinet.cat/formacio/tinetescola. Cal assenyalar que els terminis de presentació de les sol·licituds finalitzen el 14 de juliol, per la TINETaula, i el 16 de juliol, per la TINETescola.