Oberta la convocatòria del 18è Premi TINET de narrativa curta

16.10.2014

Els organitzadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona han convocat oficialment una nova edició d'aquest certamen. El cartell inclou el Premi TINET de narrativa curta dotat amb 1.000 euros, que editarà Cossetània edicions i que compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona. Aquest guardó arriba enguany ja a la seva divuitena edició. Els altres dos premis que es convoquen són el 25è Premi Ciutat de Tarragona de novel•la Pin i Soler, dotat amb 21.000 euros, que editarà Angle editorial i el 15è Premi de traducció Vidal Alcover, dotat amb 12.000 euros, que editarà Edicions 1984.

Els organitzadors dels premis: Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, han presentant les bases del certamen literari aquest dijous, 16 d'octubre. Els autors poden presentar ja els seus treballs i el termini és obert fins el dia 15 de gener de 2015 a les 24 hores.

Aquesta nova edició dels Premis és continuista respecte a les edicions anteriors, amb els mateixos premis, dotacions, característiques i terminis. Tot i axí, el premi amb més tradició: el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, que arriba a la seva vint-i-cinquena edició, compta amb alguns canvis. Així, l'editorial que assumirà la publicació del text serà Angle Editorial, a l'hora que s'han introduït canvis en el sistema d'avualació de les obres i en la composició del jurat. Recordem que en la passada edició, aquest premi va quedar desert.

Com en anys anteriors la presentació dels treballs serà per correu electrònic i  el lliurament dels premis tindrà lloc un dissabte del mes de maig, en el transcurs d’un acte que s’anunciarà oportunament. En el cas del premi Vidal Alcover, i a proposta d’un concursant de l’any passat, els projectes no guanyadors romandran en un arxiu a disposició de les editorials de l’àmbit català a qui els pogués interessar encarregar-ne la traducció i publicació posterior de les obres.

El Premi TINET arriba en aquesta ocasió a la seva divuitena edició. Els autors que optin al guardó hauran de presentar narracions breus de tema lliure, escrits en llengua catalana i fer arribar els seus treballs a l'adreça lletres.tgna@tarragona.cat. El premi compta amb una dotació de 1.000 euros i la Musa de bronze de Tarragona. Podeu consultar ja les bases d'aquesta edició.

Pel que fa a l'edició, el relat guanyador, junt a un nombre de relats no superior a 14, igualment seleccionat pel jurat, serà editat per Cossetània Edicions. D'altra banda, la Diputació de Tarragona publicarà aquest mateix recull al web de TINET www.tinet.cat en format digital.

El jurat del premi TINET està integrat per Noemi Bagés, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Amadeu Roig com a seretari.