Neix el Voluntariat per la llengua virtual

L'objectiu és ampliar l’accés al programa a les persones que volen participar-hi i no poden trobar-se presencialment

02.02.2017

Redacció TINET. La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) del Departament de Cultura i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han posat en marxa el Voluntariat per la llengua (VXL) virtual amb l’objectiu d’estendre el programa a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment.

Voluntariat per la llengua virtualLa modalitat virtual permet estendre el VxL a més persones que volen adquirir un millor domini del català a través de la conversa per videoconferència, sense estar condicionades pel lloc on viuen. D’aquesta manera, el programa amplia l’oferta i es diversifiquen les vies d’interacció en català entre persones d’arreu del món.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys 10 setmanes per parlar, en català, del que vulguin en un context distès, el dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui (Skype, Google Hangouts...).

Per participar-hi com a voluntari, per ajudar una altra persona a practicar el català, o com a aprenent, per practicar la llengua, cal ser major d'edat i inscriure's al programa a http://vxl.cat/participa-hi. Cal indicar l’opció escollida entre la modalitat virtual, la presencial o ambdues.

Un dinamitzador del VxL d'un dels 22 centres de normalització lingüística que el CPNL té a tot Catalunya s’encarregarà d’assignar una parella lingüística, d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit; donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries; facilitarà materials de suport en línia per promoure les converses i atendrà les consultes o els suggeriments que es vulguin fer.