Més d'un centenar d'assistents a una nova edició de la TINETjornada

09.06.2014

La Diputació de Tarragona va acollir aquest passat dissabte 7 de juny la TINETjornada 2014 sobre “Les oportunitats d’aprenentatge a Internet” amb un nou èxit de participació de públic, que va tornar a omplir la  sala Santiago Costa.  La TINETjornada és  una iniciativa consolidada, una trobada anual organitzada per la Diputació de Tarragona, amb l'objectiu de donar a conèixer les novetats sobre Internet i l’ús de les noves tecnologies.

En aquesta ocasió, la TINETjornada ha permès acostar als assistents les diferents plataformes i  tècniques en matèria d’aprenentatge a través d’Internet, així com la tecnologia i la metodologia que s’utilitza.

La presentació de l'acte va anar a càrrec del president de la Comissió Informativa de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, Pere Granados. Tot seguit, Enric Brull, director de l'Àrea de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona, va fer balanç de les activitats de TINET i ha presentat el nou disseny del portal web.

Nous escenaris, noves eines d’aprenentatge i noves habilitats

En el decurs de la TINETjornada, Mercè Gisbert, Doctora en Ciències de l’Educació i especialista en Tecnologies aplicades a l’educació,  va presentar la FIET2014 la Fira de educació i Tecnologia que tindrà lloc 27 i 28 de juny a Tarragona

Jordi Adell, Director del Centre d'Educació i Noves Tecnologies de la Universitat  Jaume I (UJI) a Castelló, va explicar que la innovació tecnològica no pot equiparar-se a innovació didàctica i que “l’educació ja no és acumular coneixement es oferir oportunitats perquè tinguin lloc canvis significatius en la manera d’entendre i actuar: la capacitat per entendre el món i canviar-lo”.

De la seva banda, Xavier Suñé, Assessor en tecnologies aplicables a l'educació al Servei Educatiu del Tarragonès va parlar de la realitat augmentada, tot fent evident que pot afegir valor al coneixement i l’educació. Mentre, Teresa Sancho, professora dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) va aportar informació i coneixements als assistents sobre els MOOC’s, els Massive Open Online Learning, una fòrmula per a estendre el coneixement i fer-lo accessible a tothom a través de cursos online i oberts.

La Doctora en Tecnologia Educativa i professora a la URV, Mar Camacho, va posar èmfasi en la necessitat que els més joves assoleixin les competències i les habilitats per aprendre amb noves formes d’aprenentatge: e-learning,  en aquest segle XXI. Finalment, Fernando de la Rosa, consultor independent i creador Foxize: escola de negocis, va aportar la seva experiència per oferir una nova visió de l’aprenentatge, adaptant l'educació actual al nou paradigma tecnològic i social.

La TINETjornada es va desenvolupar durant tot el matí de dissabte a la Diputació de Tarragona i va sert transmesa en directe a través d'Internet. Amb aquest esdeveniment, la Diputació de Tarragona vol difondre informació d’actualitat sobre els diferents aspectes d’Internet i de les TIC d’una manera planera i entenedora, però també exhaustiva i interessant amb la participació d’experts en els temes que es plantegen edició rere edició.

 

Aviat trobareu l'enregistrament de totes les sessions de la TINETjornada al canal de youtube de TINET: youtube.tinet.cat

Més fotos a flickr: flickr.tinet.cat