Menors, famílies i docents debatran sobre la privacitat en el món digital

La iniciativa parteix de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament

05.01.2015

Fases del projecte de l'APDCAT sobre menors i privacitat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha organitzat pels propers mesos un programa destinat als centres educatius per a conscienciar els menors i el seu entorn en la gestió responsable de les dades personals. La iniciativa culminarà el mes d'abril amb un congrés en què hi participaran també experts en noves tecnologies i privacitat.

Redacció TINET / APDCAT. Sota el títol "Menors, Internet i Tecnologies. Créixer i conviure en un món digital", l'APDCAT convida a tota la comunitat educativa a reflexionar sobre la privacitat dels menors d'edat a Internet. El programa, dissenyat amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, es durà a terme entre els mesos de febrer i abril del 2015 a una cinquantena d'escoles de tot Catalunya i constarà de dues parts.

La primera es farà als mateixos centres i pretén involucrar alumnes, professors i pares en l'elaboració d'unes pautes comunes per poder créixer i conviure en l'actual món digital. L’APDCAT facilitarà a les escoles material específic i l'assessorament d'experts i col·laboradors, durant aquesta primera fase de debat. 

La segona fase es durà a terme durant la segona quinzena del mes d'abril, amb la celebració d'un congrés a Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, protagonitzat per menors dels diferents centres que han participat en el projecte i diversos experts en privacitat i TIC.

L'Autoritat ha creat un blog específic, menorsiprivacitat.cat, perquè les escoles puguin conèixer el programa, s’hi puguin inscriure i, alhora, fer-ne el seguiment corresponent. La data límit d'inscripció finalitza el proper 20 de gener de 2015.