Masterclass sobre il·lustració per a aplicacions mòbils a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació

27.11.2014

L'Escola d’Art i Disseny de Diputació a Tarragona (EADT) acollirà una xerrada sobre l'aplicació informàtica Tobbstop: the game, el proper 2 de desembre de 2014, a dos quarts d'11 del matí. Es tracta d'una App amb jocs i il·lustracions que està pensada per ajudar a deixar de fumar. Hi participaran Jordi Duch, programador i professor de la URV, i Txomin Medrano, exalumne d'il·lustració de l'EADT.

Redacció TINET / Diputació de Tarragona La xerrada, proposada des de l'àrea d'il·lustració de l'EADT, està oberta a tots els alumnes i exalumnes de l'escola, així com a tots els professionals de la il·lustració i de la comunicació visual. No cal apuntar-s'hi prèviament. Tobbstop: the game és una aplicació per donar suport en el procés de deshabituació del tabac. Es una App dissenyada per Android/iOS. Combina estratègies de e-salud, gamificació i mobile learning.

S'ha dissenyat a través d'un equip multidiciplinari del Camp de Tarragona, amb experts sanitaris, pedagogs, enginyers informàtics, dissenyadors de videojocs, il·lustradors i dissenyadors gràfics. El projecte s'inclou en un estudi clínic que vol demostrar l'eficàcia de les Apps d'smartphones en el procés de deixar de fumar. L'App es troba ara en fase beta, de proves privades.

La classe la impartirà Jordi Duch, qui ha estat el coordinador del projecte (juntament amb l'equip de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona) i Txomin Medrano, programador i exalumne d'il·lustració a l'EADT. Ell ha estat l'encarregat del concept art i de realitzar totes les il·lustracions per a aquesta App. Txomin Medrano forma part de l'equip de Mènsula Studio de Tarragona, especialitzats en disseny gràfic i il·lustració.