Llum, imatges i creativitat digital transformaran el castell templer de Miravet

El col·lectiu d'artistes visuals Playmodes oferira un mapping audiovisual en el marc del Festival Eufònic d'arts visuals i sonores

18.08.2015

Per primer any, el Castell de Miravet s’incorpora al Festival Eufònic d’Arts Visuals i Sonores de les Terres de l’Ebre. Amb l’objectiu de promoure el diàleg entre el patrimoni monumental i les arts, el castell acollirà, a partir d’aquest dissabte 22 d’agost, la instal·lació “La llum de Miravet" del col·lectiu d’artistes visuals Playmodes. L'aplicació de les tecnologies de videoprojecció, mapping i la creativitat digital dialoguen amb el monument oferint una nova capa narrativa al  conjunt arquitectònic medieval

Redacció TINET / Premsa Gencat. La instal·lació de llum i so ha estat creada específicament per a l'imponent absis de l’església templera del Castell de Miravet, un dels millors exemples d’arquitectura militar catalana que es conserven a Catalunya, datat entre els segles XII i XIII. La instal·lació audiovisual La llum de Miravet transformarà aquest absis en un espai viu i misteriós que es descobreix a través del contrast entre la remor i el silenci, la llum i la foscor.

L’església, que es troba integrada a l’estructura arquitectònica del castell, és d’una sola nau amb volta de canó i l’absis, on es projecta la instal·lació està cobert per una volta de quart d’esfera, destacant-ne per la seva austeritat, pròpia de l’orde del temple.

L'aplicació de les tecnologies de videoprojecció, mapping i la creativitat digital permetrà contemplar l'absis des de noves perspectives, afegint una nova capa narrativa al conjunt arquitectònic i omplint de vida els murs a través d'un eixam d’organismes lumínics i sonors.
 
Playmodes potser són els millors representants del que vol dir avui en dia intervenir espais amb llum, creant instal·lacions immersives o delicades expressions pictòriques, llenços en 3D que banyen amb llum i so.

D’esperit col·laboratiu, els components de Playmodes treballen amb tecnologies digitals pròpies, tant pel que fa al software com al hardware, creant projectes de mapping, escenografia per a teatre, instruments audiovisuals i disseny de so. Els seus treballs s’han vist en espais i festivals com LlumBCN, Lapsus, Primavera Sound, el famós mapping de Taüll o el Museu Picasso.

En aquesta ocasió, la seva actuació s'emmarca en la celebració del Festival Eufònic d’Arts Visuals i Sonores de les Terres de l’Ebre. La instal·lació "La llum de Miravet" es podrà visitar al Castell de Miravet (Camí del Castell, s/n. Miravet, Ribera d'Ebre) del 22 d’agost al 6 de setembre, de dimarts a diumenge, de 10 a 20 hores.