A l'estiu, connecta't amb seguretat

5 consells per a navegar tranquils aquestes vacances

14.07.2014

A l’estiu, canvien els hàbits, també en l’ús de dispositius i en la connectivitat a Internet. El fet de no ser al nostre lloc de residència habitual ens porta a fer servir, tot sovint, altres ordinadors o tauletes i xarxes públiques d’accés a Internet.  Poder fer servir la Xarxa lluny de casa té grans avantatges, però convé que ho fem amb seguretat i sense riscos. Us proposem uns quants consells per aconseguir-ho.

1. Si et connectes a través d’una xarxa Wi-Fi pública,  evita realitzar transaccions econòmiques o utilitzar el servei de banca online on accedeixes als teus comptes i a dades especialment sensibles. Quan fem servir una xarxa Wi-Fi, desconeixem el grau de seguretat de la mateixa i pot passar que la informació a la qual accedim arribi a ser vista per altres. Això fa que no sigui recomenable consultar o bé operar amb serveis de caràcter privat (correu, operacions bancàries...) És preferible fer-la servir per altres usos que no comporten riscos: consultar mapes, destinacions, serveis públics, etc.
 

2. Utilitza pàgines amb  connexió segura (xifrada) quan hagis d’accedir a algun servei que requereix la teva autenticació. Al navegador hi ha d’aparèixer l’adreça  començant per https://  

 

3. Fes servir l’opció de navegació privada quan utilitzis ordinadors o tauletes als quals poden accedir altres persones perquè no quedi rastre d’allò que has consultat o visitat, ni les contrasenyes. Al navegador de Firefox trobareu l’opció de “navegació privada”. Al Chrome ho trobareu com a “Incògnit” i a Internet explora hi ha l'opció “in private”

 

4. Tanca les sessions de tots els serveis als quals accedeixis (correu, xarxes socials...) i no desis cap contrasenya ni cap dada que permeti accedir-hi.5. Si fas servir una xarxa pública d'accés a Internet és més important que mai que tinguis el teu equip protegit de possibles virus i/o atacs.

Actualitza el teu antivirus i escaneja de tant en tant el teu equip per comprovar que no s'hi ha infiltrat cap programari maliciós. Aquí trobaràs algunes propostes interessants d'antivirus  per a dispositius mòbils amb sistema android, per a mòbils iphone i blackberry.