Les xarxes socials i Internet, a la cerca de nous donants de sang amb la Marató 2.0

08.01.2015

Catalunya celebrarà la Marató de Donants de Sang 2.0 del 16 al 23 de gener als principals hospitals del país. Amb l’eslògan “Donar sang et fa gran”, la campanya vol aconseguir que els ciutadans més joves s’incorporin a l’hàbit de la donació de sang. Per accedir a aquests nous donants, la Marató donarà protagonisme a Internet i les xarxes socials, que es posaran al servei dels interessats per a dinfondre la campanya i facilitar-los la participació.

Redacció TINET. A casa nostra, les donacions es podran fer a l’Hospital Sant Joan de Reus, al Joan XXIII de Tarragona i a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Tot i que una de cada tres donacions la fa un menor de 35 anys, calen 25.000 nous donants joves per substituir les persones que deixen de donar sang, ja sigui perquè han complert 65 anys o perquè algun motiu els impedeix tornar a donar.

Per tot això, els joves seran els protagonistes d’aquesta edició de la Marató. Ells s’encarregaran de dinamitzar les xarxes socials per aconseguir mobilitzar els 7.000 donants de sang que es calcula que caldrà per recuperar les reserves després de les Festes de Nadal.

Una web per compartir la sang i difusió a les xarxes socials
A través de la web maratodonants.cat l'actor David Verdaguer anima tota la ciutadania a involucrar-se a la campanya. Des d’aquesta web, qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la donació de sang, ja sigui compartint el missatge de la Marató o bé reservant una plaça per fer la seva donació.

El web ofereix diferents opcions diferents per compartir el missatge:

  •     Enviar un correu electrònic
  •     Escriure un tuit
  •     Publicar un post a Facebook
  •     Enviar un Whatsapp

Quan un donant reservi hora per donar sang gràcies al missatge que li ha enviat un amic, aquest donant rebrà un mail d’agraïment. Així es vol reconèixer la implicació de totes les persones que col•laboren compartint el missatge de la Marató.

Amb la reserva d’hora es vol evitar que ningú hagi d’esperar-se per donar sang. Tot i això, no és imprescindible reservar hora per donar sang durant la Marató.

La campanya de donació més inclusiva
Qui vulgui col·laborar amb la Marató 2.0 podrà fer-ho donant sang o bé difonent la necessitat de donar sang a través dels seus contactes a les xarxes socials, a Whatsapp, el correu electrònic o simplement parlant-ho amb amics i familiars. Per tant, tothom podrà contribuir a la recuperació de les reserves després de les Festes de Nadal.

La Marató de Donació de Sang compta amb l’ajuda dels més de 20.000 seguidors al Facebook del Banc de Sang (facebook.com/donarsang), a Twitter (@donarsang) i a Instagram (@donarsang).

Des d’avui, l’etiqueta #MaratoDonantsCAT recull tota l’activitat a les xarxes socials al voltant de la donació de sang.

Entre els seguidors del Banc de Sang destaquen els Ambaixadors 2.0 de la donació de sang, un grup de donants habituals que s’ha compromès a difondre la necessitat de donar sang a través de les xarxes socials. En aquest cas, 50 persones de tot Catalunya dinamitzaran la Marató 2.0. Totes elles estan agrupades a la llista de Twitter:
https://twitter.com/donarsang/lists/ambaixadors-2-0